Οι Γονείς Δημοτικής εκφράζουν λύπη για ανάρτηση του Γ. Γ. της ΠΟΕΔ


Που αφορά την πρότασή τους για επέκταση της εκπαιδευτικής περιόδου

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής αναφέρει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τη δημόσια τοποθέτηση του στο προσωπικό του προφίλ, όσον αφορά την πρότασή μας στα πλαίσια διαλόγου για επέκταση της εκπαιδευτικής περιόδου, ως μέτρο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών αδυναμιών λόγω πανδημίας. Από πότε μια πρόταση για διάλογο απορρίπτεται χωρίς την οποιανδήποτε συζήτηση; Και από ποιους μπορεί να απορριφθεί η πρόταση;

Πάντοτε, ως Οργανωμένοι Γονείς είχαμε και επιδιώκουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζοντας μαζί και στηρίζοντας ως επί το πλείστον τις όποιες προτάσεις τους.

Και η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς, αναγνωρίσαμε και επικοινωνήσαμε με το ΥΠΠΑΝ τα προβλήματα που υπάρχουν με τη στελέχωση των σχολείων σε καιρό πανδημίας. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα και άλλα απορρέοντα της πανδημίας, έχουν ως αποτέλεσμα χάσιμο πολύτιμου εκπαιδευτικού χρόνου και δρουν αρνητικά στην ποιότητα της μάθησης των παιδιών τόσο για αυτά που είναι στην τάξη αλλά και για τα παιδιά που είναι καραντίνα είτε ως επαφή είτε ως κρούσμα και μένουν σπίτι. Δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αλλά είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τους Γονείς, να προσαρμόσουν και να μπορούν να αξιολογήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ως Οργανωμένοι Γονείς, ζητάμε το αυτονόητο, ζητάμε τα παιδιά μας να ΜΗΝ έχουν μαθησιακά κενά και να εφοδιαστούν με την απαραίτητη γνώση και δεξιότητες που θα τα συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Αλήθεια, ποιες σκοπιμότητες κατά τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, μπορεί να εξυπηρετήσουν οι προτάσεις μας για διάλογο, όπως αυτές αναρτήθηκαν στην χθεσινή μας ανακοίνωση; Μήπως αυτές των παιδιών μας;

Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΕΔ, να τοποθετηθεί κατά πόσο συμμερίζεται και υιοθετεί την συγκεκριμένη άποψη.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους, ότι σκοπός μας είναι η προστασία ενός από τα μεγαλύτερα αγαθά που μπορεί να έχει ένα παιδί. Αυτό της ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!

Εκπαιδευτικοί και Γονείς ΜΑΖΙ, μπορούν να αναβαθμίσουν την ΠΑΙΔΕΙΑ στον τόπο μας.

Η ΕΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1496