Παγκύπριο διαδικτυακό Σεμινάριο ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Αφαιρώντας την ταμπέλα του «προβληματικού» παιδιού


Κατανόηση, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς με χρήση των ψυχοπαιδαγωγικών μεθόδων της Συστημικής προσέγγισης»

Στο πλαίσιο των 40 Δρασεων για τα 40 χρόνια ΠΑΔΕΔ η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία παρουσιάζει το Διδικτυακό σεμινάριο που αφορά ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ - ΕΙΔΙΚΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ:

Αφαιρώντας την ταμπέλα του «προβληματικού» παιδιού: Κατανόηση, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς με χρήση των ψυχοπαιδαγωγικών μεθόδων της Συστημικής προσέγγισης». 

Σύμφωνα με τη Συστημική Θεωρία, τα προβλήματα συμπεριφοράς νοηματοδοτούνται λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζονται καθώς και τις δυναμικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ παιδιού και σχολικής τάξης/περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν παραδείγματα από το δικό τους επαγγελματικό πλαίσιο και θα επιμορφωθούν σε εργαλεία και στρατηγικές για κατανόηση, πρόληψη και διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς. 

Το σεμινάριο αισιοδοξεί να εμπνεύσει τους/τις εκπαιδευτικούς να αφαιρέσουν την ταμπέλα του "προβληματικού παιδιού" από παιδιά που εκδηλώνουν προβλήματα συμπεριφοράς και να τους/τις κινητοποιήσει να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο αντιδράσεων και αλληλεπιδράσεών με τα παιδιά αυτά.  

Εισηγητής του σεμιναρίου ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Εκπαιδευτικός/Ψυχοθεραπευτής - Λειτουργός στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου / Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο. 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2022, 17:30– 19:30 (είσοδος στο σεμινάριο 17:00-17:30).
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ:  bit.ly/PADEDpaidagogiko1
 Δικαιωμα εγγραφης €5

Θα σταλεί ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ πιστοποιητικό συμμετοχής και η παρουσίαση του εισηγητή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










964