Ανησυχίες ΠΟΕΔ για τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης παιδιών που φιλοξενούνται στο «Πουρνάρα»


H ΠΟΕΔ με ανακοίνωσή της «εκφράζει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό της για τα όσα συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης ανήλικων παιδιών στο Κέντρο Πρώτης Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Οι ανθυγιεινές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης οι οποίες περιγράφονται στη δημόσια τοποθέτηση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (9/03/2022) πρέπει να προβληματίσουν αλλά και να ενεργοποιήσουν όλες και όλους μας.

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ασφάλεια και εκπαίδευση. Η Κύπρος, ως χώρα που υποδέχεται αυτά τα παιδιά, έχει υποχρέωση να τα στηρίξει και να μεριμνήσει στους πιο πάνω τομείς. Ως εκ τούτου ζητούμε άμεσα όπως αξιολογηθεί η κατάσταση και τα παιδιά τύχουν της ανάλογης μέριμνας και προστασίας.

Καλούμε την Πολιτεία όπως προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση έτσι ώστε οι συνάνθρωποι μας που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο και ειδικότερα τα ανήλικα παιδιά, να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Ως ΠΟΕΔ δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε, όπου αυτό είναι δυνατό, κυρίως σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών αυτών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










701