ΠΑΔΕΔ. Πρωτοπορία: Ετοιμότητα για στήριξη των προσφυγόπουλων που φιλοξενουνται στη χωρα μας


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ «εκφράζει τη θλίψη και την αγωνία της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που καθημερινά οδηγεί στην απώλεια ζωών και την πρόκληση ανυπολόγιστων ζημιών.

Μπροστά στον εφιάλτη που βιώνει ο ουκρανικός λαός δεν μένουμε απαθείς. Η Παράταξη έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην προσπάθεια για στήριξη των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και την καθημερινότητα τους, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, αναλαμβάνοντας και σχετική πρωτοβουλία. Ιδιαίτερη είναι η ευαισθησία μας προς τα μικρά παιδιά που βιώνουν τον εφιάλτη του πολέμου.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δηλώνει την ετοιμότητά της, έμπρακτα και εθελοντικά,  να συμμετέχει σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά που φθάνουν από την Ουκρανία στην Κύπρο. Σε περίπτωση που υπάρχει μαζικά μια τέτοια επιθυμία, έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε ως λαός που έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να στηρίξουμε κι εμείς τα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές. Ως εκ τούτου, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία είναι σε επικοινωνία με αρμοδίους αναφορικά με την κάλυψη αναγκών των παιδιών με διάφορα είδη / υλικά.

Η δίκη μας ετοιμότητα και προθυμία θα πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη στήριγμα στα όσα ένα ευρωπαϊκό κράτος σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα θα πρέπει να τροχοδρομήσει για να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










522