Σεμινάριο ΠΑΔΕΔ Πρωτoπορία: Αναπτύσσοντας τον ηγέτη μέσα μας - Νηνεμία ψυχής και διαχείριση Θυμού


Στο πλαίσιο των 40 Δράσεων για τα 40 Χρόνια ΠΑΔΕΔ η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ παρουσιάζει ακόμη ένα διαδικτυακό σεμινάριο, το 9ο τη φετινή σχολική χρονιά,  που αφορά Προδημοτική Ειδική Δημοτική - Εκπαιδευση: Ο τίτλος του νέου μας εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι:  "Αναπτύσσοντας τον ηγέτη μέσα μας - Νηνεμία ψυχής και διαχείριση θυμού".
 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο καθένας, η κάθε μια από εμάς μπορεί να λειτουργήσει ως ηγέτης, μέσα από προσωπική ενδοσκόπηση κι ανάπτυξη. Ωστόσο, ένας αποτελεσματικός ηγέτης θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ψυχική νηνεμία και να είναι σε θέση να ελέγχει τον θυμό του, επιλέγοντας συνειδητά τις οποιεσδήποτε μάχες ενδέχεται να δώσει. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη (384 - 322 π.Χ), «ο καθένας μπορεί να θυμώσει, αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό, για τον σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.» 

Συνεπώς, νοουμένου ότι η καθημερινότητά μας πλέον χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς και ποικίλες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα (στοιχεία που εύκολα πυροδοτούν εντάσεις και θυμό), στόχος της συγκεκριμένης παρουσίασης είναι να δοθούν ποικίλες προσεγγίσεις ψυχικής νηνεμίας, οι οποίες υποβοηθούν κι ενισχύουν την ορθή διαχείριση του θυμού, καθιστώντας την κάθε μας μέρα βιώσιμη και ουσιαστική. 

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Έλενα Χριστοφίδου, εκπαιδευτικός και συντονίστρια Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης - Λειτουργός Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 17:30– 19:30 (είσοδος στο σεμινάριο 17:00-17:30). και όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον πιο κάτω σύνδεσμο: 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:  https://www.bit.ly/PADEDpaidagogiko3

(Δικαιωμα εγγραφης €5)
Θα σταλεί ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ πιστοποιητικό συμμετοχής και η παρουσίαση του εισηγητή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










737