ΑΚΙΔΑ: Εύλογες απορίες και καχυποψία ως προς την αξιοπιστία του ΝΣΔ


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Από το 2015, που ψηφίστηκε ο νόμος για το Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, η Α.Κί.ΔΑ. επισημαίνει στρεβλώσεις και επιμένει να ζητά διορθώσεις.

Δυστυχώς, ενώ οι επισημάνσεις της τεκμηριώνονται, η εμπειρία ενισχύει τις ανησυχίες της και ταυτόχρονα πολλοί υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θυματοποιούνται από τις στρεβλώσεις, η Επίσημη Πλευρά συνεχίζει να αρνείται να μπει σε διάλογο.

Αυτό που δημιουργεί εύλογες απορίες και γεννά την καχυποψία ως προς την αξιοπιστία του Συστήματος αφορά στη Διαφάνεια.

Τίθενται, με απαίτηση να δοθούν απαντήσεις άμεσα, τα πιο κάτω ερωτήματα:

-      Γιατί δεν επιτρέπεται στον εξεταζόμενο να αιτηθεί επαναξιολόγηση του γραπτού του;

-      Γιατί δε δημοσιεύεται το πλαίσιο αναγωγής της βαθμολογίας σε κάθε ένα εξεταζόμενο θέμα ξεχωριστά;

-      Πώς τεκμηριώνεται η μη δημοσίευση των ονομάτων και των στοιχείων των όσων παίρνουν θέση στον Κατάλογο Διορισίμων ενώ την ίδια ώρα ο νόμος για την κατάρτιση του Καταλόγου Διοριστέων το επιτρέπει; Πού εδράζεται αυτή η αντίφαση;

Είναι καιρός, μετά από 7 χρόνια από την ψήφιση του ΝΣΔΕ και τρείς εξεταστικές δοκιμασίες στις οποίες οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν, η Πολιτεία να αφουγκραστεί την αγωνία της νέας γενιάς των εκπαιδευτικών και να απαντήσει στο αίτημά τους για Διαφάνεια.

Σε ένα περιβάλλον που η αμφισβήτηση των Θεσμών είναι πέρα από δικαιολογημένη, αυτοί που στελεχώνουν τους Θεσμούς έχουν υποχρέωση να φωτίσουν τις διαδικασίες με την καθαρότητα και την αλήθεια της Διαφάνειας.

Η Α.Κί.ΔΑ. θέτει το θέμα, για ακόμα μια φορά, στα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ με ζητούμενο αυτό να καταστεί αντικείμενο διαλόγου με το ΥΠΠΑΝ για τους επόμενους 12 μήνες, ώστε να γίνουν διορθώσεις πριν από την επόμενη διαδικασία κατάρτισης Καταλόγου Διορισίμων.

Το όλο θέμα η Α.Κί.ΔΑ. εισηγείται όπως η Οργάνωση το θέσει σε όλα ανεξαιρέτως τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα με απαίτηση αυτά να πιέσουν στο να γίνει διεξοδικός διάλογος για άρση των στρεβλώσεων.

Τέλος, θεωρεί ότι όποιος υποψήφιος, ανεξάρτητα αν πέτυχε ή όχι την εγγραφή του στους φετινούς καταλόγους, νιώθει ότι δεν τον ικανοποιεί το πλαίσιο της διαδικασίας, μπορεί να προσφύγει στην Επίτροπο Διοίκησης και προς τούτη την κατεύθυνση να έχει την υποστηρικτική συμβουλή της ΠΟΕΔ».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1212