ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Επιβάλλεται να βρεθεί λύση για τις εκδρομές της Προδημοτικής


«Το ζήτημα των παιδικών καθισμάτων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λεωφορειούχων».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ψηφισθείσα, πριν 2 χρόνια, νομοθεσία σχετικά με τη μεταφορά παιδιών σε σχολικές εκδρομές και άλλες οργανωμένες δραστηριότητες, επαναφέρει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ενόψει και της αναμενόμενης σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ απευθύνουμε κάλεσμα στο Υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν ΑΜΕΣΑ εκείνες οι λύσεις ώστε να είναι εφικτή η ασφαλής και σύννομη μετακίνηση μαθητών, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν ειδικά καρεκλάκια στα λεωφορεία.

Ζητούμενο είναι η ύπαρξη θετικής προσέγγισης επί του θέματος και από τις εταιρείες λεωφορείων, ώστε να υπάρξει άμεση διευθέτηση και να αρθούν οι δυσκολίες στις μετακινήσεις παιδιών, ειδικά των νηπιαγωγείων.

Θυμίζουμε πως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και Υπουργός Μεταφορών πριν 2 χρόνια είχαν συζητήσει ως προς το ποια είναι η ορθή διαδικασία που πρέπει να ισχύσει για την παροχή και τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων εκεί και όπου κρίνονται αναγκαία από τη νομοθεσία και την ευθύνη των λεωφορειούχων, στη βάση πάντοτε των αποφάσεων της ΠΟΕΔ.  

Περαιτέρω, λύση μπορεί να δοθεί και μέσω του νομοθετικού σώματος, με τη λήψη ανάλογων αποφάσεων, ώστε να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση των εκδρομών και στα νηπιαγωγεία.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είμαστε σίγουροι και αναμένουμε τη θετική παρέμβαση του Υπουργού κ. Καρούσου, με στόχο την εξεύρεση συγκεκριμένης λύσης στο θέμα. Ευελπιστούμε πως άμεσα θα βρεθεί ο τρόπος για την οριστική επίλυσή του.

Προτεραιότητα παραμένει για όλους η ασφάλεια των παιδιών και στις μετακινήσεις τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










819