Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Διευθυντών Σχολείων όλων των βαθμίδων (ESHA) 2022 στη Λεμεσό


“School Leadership 2020+: Trends & Challenges

Με ξεχωριστή τιμή, για δεύτερη φορά μετά το 2010, φιλοξενούμε στην Κύπρο το  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ESHA (European School Heads Association) το οποίο αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία συνάντησης διευθυντών και διευθυντριών σχολείων από όλη την Ευρώπη. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, Παρασκευή-Σάββατο 20-21 Μαΐου 2022.

ESHA είναι η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Διευθυντών Σχολείων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το Συνέδριό της διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα μετά από υποβολή υποψηφιοτήτων. Η διοργάνωση του Συνεδρίου στην Κύπρο αποτελεί ευκαιρία για τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων μας, όλων των βαθμίδων, να έχουν μια εμπειρία ανταλλαγής και διάχυσης δοκιμασμένων πρακτικών και νέων ιδεών με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα γεγονός με υψηλό κύρος στον διεθνή χώρο και δύσκολα θα υπάρξει παρόμοια διοργάνωση στην Κύπρο κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το Συνέδριο, χρονικά πραγματοποιείται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην παγκόσμια ιστορία και τις εργασίες τουαναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, όλων των βαθμίδων, από όλη την Ευρώπη. Είκοσι τρεις (23) ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι πολιτικών οργανισμών από Κύπρο και Ευρώπη https://esha2022cy.eu/programme/ θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με εστίαση στο θέμα School Leadership 2020+: Trends & Challenges.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται, μέσω του ειδικού συνδέσμου (registration link) https://na.eventscloud.com/673741 που έχει δημιουργηθεί ξεχωριστά για τους Κύπριους συμμετέχοντες και όχι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου.

Χάριν στις χορηγίες που εξασφαλίστηκαν, από το ΥΠΠΑΝ, το Υφυπουργείο Τουρισμού και άλλους φορείς στην Κύπρο και το εξωτερικό, το δικαίωμα συμμετοχής για Κύπριους σύνεδρους είναι επιχορηγημένο και καλύπτει την παρακολούθηση και το κόστος γευμάτων και διαλειμμάτων καφέ.Επιπλέον, οι σύνεδροι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Επίσημο Δείπνο (Gala Dinner) την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, δηλώνοντας συμμετοχή και καταβάλλοντας το σχετικό ποσό.

Στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθεί από το ΥΠΠΑΝ ειδική άδεια παρακολούθησης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο: Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διευθυντών Σχολείων (ESHA 2022) “School Leadership 2020+: Trends & Challenges” (ypp13812, 29/03/2022).

Το Συνέδριο οργανώνεται από  Οργανωτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν Διευθυντές Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΟΕΔ) που εκπροσώπησαν την Κύπρο στη ΓΣ της ESHA, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ). Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις δραστηριότητες του συνεδρίου υπάρχει στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://esha2022cy.eu/.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα γεγονός υψηλού κύρους και μια σπάνια ευκαιρία για τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων μας και αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ, PhD

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

ESHA 2022, Biennial Conference




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










703