Μ. Βασιλείου: Η ΠΟΕΔ έτοιμη να καταθέσει εισηγήσεις για τα Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα


«Η ΠΟΕΔ δηλώνει την ετοιμότητά της να καταθέσει τεκμηριωμένες εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα». Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής στην οποία συζητήθηκε το θέμα.

Αναφέρει στη δήλωση της:

«Η ΠΟΕΔ κλήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και της συζήτησης που αφορά τα Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα. Ως ΠΟΕΔ καταθέσαμε την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης, αναπροσαρμογής και βελτίωσης τόσο των Ωρολόγιων όσο και των Αναλυτικών Προγραμμάτων, με ταυτόχρονη ανανέωση των σχολικών εγχειριδίων, αλλά και ευρύτερα του εκπαιδευτικού υλικού. Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από τη διεθνή βιβλιογραφία. Ιδιαίτερα δε, παραθέσαμε την ανάγκη να υπάρξει παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα του Δημοτικού και βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό στην Ειδική και Προδημοτική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας σχολικών μονάδων, επισημάνθηκε ότι το θέμα είναι πολυπαραγοντικό με κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις, οι οποίες και πρέπει να ληφθούν υπόψη στον διάλογο για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΕΔ δηλώνει την ετοιμότητά της να καταθέσει τεκμηριωμένες εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα, αλλά και έτοιμη να συζητήσει ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση του ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










912