Μύρια Βασιλείου: Σημαντική η πραγματοποίηση εκδρομών στα Νηπιαγωγεία με ασφάλεια


Έκκληση στους αρμοδίους για εξεύρεση λύσης

«Η Πολιτεία, που καλώς έχει έγνοια το θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας, θα πρέπει να βρει εκείνους τους τρόπους έτσι ώστε τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών να μετακινούνται παντού με ασφάλεια και να καταστεί αρωγός στην επίλυση της όποιας πρακτικής δυσκολίας»

Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής με θέμα «Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας για υποχρεωτική εγκατάσταση και χρήση παιδικών καθισμάτων στα λεωφορεία που εκτελούν σχολικές εκδρομές».

Στη δήλωσή της, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η νομοθεσία που αφορά τη μεταφορά παιδιών σε σχολικές εκδρομές και άλλες οργανωμένες δραστηριότητες ηλικίας έξι ετών και κάτω, στη βάση των σημερινών δεδομένων, δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμη και έχει ως αποτέλεσμα να στερεί από τα παιδιά των νηπιαγωγείων την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκδρομές και επισκέψεις.

Ταυτόχρονα εντοπίζεται μια αντίφαση μιας και η νομοθεσία αφορά μόνο τη μεταφορά των παιδιών για σχολικές εκδρομές και δεν περιλαμβάνει θέματα ασφάλειας που αφορούν στην καθημερινή μεταφορά παιδιών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων τόσο της Υπαίθρου όσο και κάποιων Αστικών Περιοχών. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να αφορά όλες τις περιπτώσεις μεταφοράς παιδιών και ιδιαίτερα την καθημερινή μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο τους. Από την άλλη, ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των παιδιών των νηπιαγωγείων μας σε εκδρομές και επισκέψεις.

Η Πολιτεία, που καλώς έχει έγνοια το θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας, θα πρέπει να βρει εκείνους τους τρόπους έτσι ώστε τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών να μετακινούνται παντού με ασφάλεια και να καταστεί αρωγός στην επίλυση της όποιας πρακτικής δυσκολίας. Αναμένουμε οι αρμόδιοι άμεσα να βρουν λύσεις ώστε τα παιδιά να μη στερηθούν τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδρομές και επισκέψεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










990