Με δύο διακρίσεις ρίχνει αυλαία η φετινή σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Ι΄ ΚΒ Χαλκούτσας


Με δύο σημαντικές διακρίσεις ρίχνει αυλαία η φετινή σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Ι’ (ΚΒ) Χαλκούτσας – Βασίλη Μιχαηλίδη. Η πρώτη διάκριση αφορά το διαγωνισμό δημιουργικής γραφής του προγράμματος Marlitcy, στον οποίο η μαθήτρια Εύα Αγαθοκλέους της Στ’ τάξης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Στέλλα Σιοπαχά, κατάφερε να πάρει την πρώτη παγκύπρια θέση στην κατηγορία 7 – 12 ετών. Το Marlitcy (Marine Litterfor Synergies, Capacitybuilding and Peace building) είναι ένα δικοινοτικό προγραμμα διάρκειας τριανταέξι μηνών, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διαγωνισμός αποτελούσε μια συνεργασία των Famagusta Walled City Association,  Κέντρου Μελετών  και Έρευνας ΑΚΤΗ, North Cyprus Diving Centers Association και Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Κέντρο. Ο διαγωνισμός αφορούσε ένα πρόβλημα παγκόσμιας ανησυχίας, τη μόλυνση των θαλασσών.

Η δεύτερη διάκριση αφορά στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ένα ζωγραφικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος», που διοργάνωσε η φαρμακοβιομηχανία Medochemie. Το Δημοτικό Σχολείο Χαλκούτσας με τη συμμετοχή της Εύας Αγαθοκλέους της Στ τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ελένης Αναξαγόρου, κατάφερε να διακριθεί στην πρώτη θέση μαζί με την Ηλιάννα Κακαθύμη του ΚΑ΄ Δημοτικού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έντεκα σχολεία της Λεμεσού με σύνολο συμμετοχών πεντακοσίων δεκαέξι έργων.

Τέλος, το Δημοτικό Σχολείο Ι΄(ΚΒ) Χαλκούτσας-Βασίλη Μιχαηλίδη ολοκλήρωσε με επιτυχία τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία συμμετείχε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 21-22.

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» (LEAF) τα οποία διοργανώνει εδώ και χρόνια η περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ και το πρόγραμμα ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ (ADOPTASHIP) το οποίο διοργανώνεται από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου, σε συνεργασία με τη CYMEPA και το ΥΠΑΝ.

Οι ευφάνταστες ιδέες και δημιουργίες των παιδιών, έδωσαν τα εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία έχουν βοηθήσει τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν κυρίως γύρω από θέματα της προστασίας και αγάπης για το περιβάλλον. Μικροί και μεγάλοι συνειδητοποίησαν την άμεση ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Τα παιδιά έχουν δώσει μια υπόσχεση την οποία θα διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή: ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ!»!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










711