Το ΥΠΠΑΝ να εφαρμόσει σωστά τις εκπαιδευτικές πολιτικές για παιδια με μεταναστευτική βιογραφία


Aπό τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Tην περσινή χρονιά γίναμε όλοι μας μάρτυρες ενός αποτυχημένου «πειράματος» στις σχολικές μονάδες που ανήκουν στο πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε.)», με θύματα… τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Συγκεκριμένα η αρχική επιμονή και εμμονή της κυβέρνησης να προσφέρει όλες τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία στα συγκεκριμένα σχολεία, μέσα από εργοδότηση εκπαιδευτικών με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, καθυστέρησε την έναρξη των προγραμμάτων κατά 3 ολόκληρους μήνες.

Η καθοριστική παρέμβαση της ΠΟΕΔ και η αλλαγή της αρχικής απόφασης του ΥΠΠΑΝ για τον τρόπο εφαρμογής της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πολιτικής μέσα από την ενσωμάτωση της πλειοψηφίας αυτών των ωρών διδασκαλίας στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, με τον διορισμό 62 επιπλέον εκπαιδευτικών με σύμβαση για τον σκοπό αυτό, βοήθησε στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι το ΥΠΠΑΝ να εγκαταλείψει εντελώς τις προθέσεις και σκέψεις του για προσφορά αυτών των πολύτιμων ωρών διδασκαλίας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, μέσα από το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+. Όλες οι ώρες διδασκαλίας παιδιών μεταναστευτικής βιογραφίας σε όλες τις σχολικές μονάδες πρέπει να είναι ενσωματωμένες στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο Πρόγραμμα και να προσφέρονται στα παιδιά από την αρχή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το ΥΠΠΑΝ οφείλει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό και να ενημερώσει την κοινωνία, για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική. Τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία δεν μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος των πειραμάτων του ΥΠΠΑΝ, μέσα από την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών και αντιπαιδαγωγικών πολιτικών μέσα από το καθεστώς εργοδότησης εκπαιδευτικών για την εφαρμογή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών πολιτικών. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+ δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και ομαλά με αυτόν τον τρόπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΕΔ έχει ξεκάθαρη θέση, ενάντια στην εργοδότηση εκπαιδευτικών με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών για διδασκαλία παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+ για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει δε και η περσινή εξουσιοδότηση της βάσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, για λήψη δυναμικών μέτρων, εάν και εφόσον χρειαστεί, με στόχο την αποτροπή της επέκτασης της αγοράς υπηρεσιών στο δημόσιο σχολείο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, όπως προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες που ανήκουν στα προγράμματα ΔΡΑΣΕ+ να λειτουργήσουν σωστά και ομαλά την ερχόμενη σχολική χρονιά. Σημειώνουμε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες έχει κριθεί παράνομη η εργοδότηση εκπαιδευτικών με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και συνεχίζει να παρανομεί!»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


602