Η κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο για πρόσθετες συμβάσεις στα ΔΡΑΣΕ+


-   Για εκπαιδευτικούς λόγους

-  Ζητούμενο η έγκαιρη και ορθή στελέχωση των ΔΡΑΣΕ+

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναφέρει:

«Πάγια θέση της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι πως κάθε εκπαιδευτική πολιτική που αποδεδειγμένα είναι επιτυχημένη, οφείλει όχι μόνο να συνεχίζεται, αλλά και να ενισχύεται προς όφελος των παιδιών και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μια τέτοια επιτυχημένη εκπαιδευτική πολιτική ήταν η παραχώρηση 62 συμβάσεων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος ΔΡΑΣΕ+, πρόγραμμα που στοχεύει πρώτιστα στην ομαλή ένταξη και ενίσχυση των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Οι 62 συμβάσεις που δόθηκαν πέρσι, βοήθησαν αποτελεσματικά στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος και την ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, αλλά και η αργοπορημένη προσφορά των συμβάσεων αυτών.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, είχε παραχωρηθεί διδακτικός χρόνος στις σχολικές μονάδες, με έμπειρο και σταθερό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό με επιτυχία.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί εξαιρετικά αναγκαία την εκ νέου παραχώρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για πρόσθετες συμβάσεις, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+, από τον προσεχή Σεπτέμβρη. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συνέβησαν για το συγκεκριμένο θέμα κατά την περσινή σχολική χρόνια και την αργοπορία στην εξασφάλιση των συμβάσεων, θέτουμε έγκαιρα προς συζήτηση την ανάγκη για πρόσθετες συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν οι σημαντικές και επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν στη διδασκαλία των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και την ενίσχυση παιδιών που το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα δε, με την αναμενόμενη κάθοδο πολλών παιδιών από την Ουκρανία και άλλες χώρες. Η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει το κάθε παιδί επαρκώς από την πρώτη μέρα που εισέρχεται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα!

Ως Παράταξη, κρίνουμε πως υπάρχει αρκετός χρόνος για μελέτη και λήψη αποφάσεων, για να διασφαλιστεί, μαζί με άλλες ενέργειες, η ορθή στελέχωση των σχολείων μας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1178