Αορίστου χρόνου συμβασιούχοι 2022-2023


Μια πρώτη εκτίμηση στους αριθμούς: πόσοι θα είναι οι αορίστου; 

ΤΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, εδώ και πολύ καιρό, μελετάμε διεξοδικά το ζήτημα με τους αριθμούς και τα δεδομένα στους διορισμούς, στις μονιμοποιήσεις και αντικαταστάσεις, αλλά και σε όλα τα συνδικαλιστικά θέματα. Υπεύθυνα ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για τους αριθμούς των μονιμοποιήσεων, αλλά και δώσαμε την είδηση για την έγκριση των αριθμών αυτών από τη Βουλή.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε και στο γιατί μια πρόβλεψη μέχρι ποιον αριθμό θα φτάσουν οι διορισμοί στους διάφορους καταλόγους είναι (αυτή τη στιγμή) εντελώς παρακινδυνευμένη.

Εμβαθύνοντας στους αορίστου χρόνου συμβασιούχους συναδέλφους Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι θέσεις αυτές είναι «ονομαστικές», δηλαδή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επομένως, με βάση τα ισχύοντα, οι αριθμοί αυτοί θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται (σε πολύ μεγάλο βαθμό) στους διορισμούς όσων έλαβαν 30 μήνες συνεχόμενης σύμβασης. Γι’ αυτό και δίνονται με μεγάλη επιφύλαξη, αφού οι τελικοί αριθμοί εξαρτώνται και από τα διάφορα δεδομένα που έχει ενώπιόν της η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Σημειώνουμε ακόμη, ότι κάποιοι εξ αυτών θα μονιμοποιηθούν φέτος.

Με βάση, λοιπόν, τη δική μας έρευνα που έγινε στη βάση των διορισμών που ανακοινώθηκαν τα τελευταία χρόνια και με όσα αναφέραμε πιο πάνω (πάντα με επιφύλαξη και προσοχή, με πιθανότητα μικρής απόκλισης) αναμένουμε ότι φέτος (2022 – 2023) θα υπάρχουν οι ακόλουθοι αριθμοί αορίστου συνάδελφοι:

Α. Δημοτική*:

115 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2021) + 85 φέτος περίπου = 200 περίπου συνάδελφοι αορίστου

Β. Προδημοτική*:

48 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2021) + 25 φέτος περίπου = 73 περίπου συνάδελφοι αορίστου

Γ. Ειδική* (όλες οι ειδικότητες):

262 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2021) + 78 φέτος περίπου = 340 περίπου συνάδελφοι αορίστου

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ*: Οι αριθμοί αυτοί είναι ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, με μικρή πιθανότητα απόκλισης και ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ είναι δεσμευτικοί, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνάδελφοι αορίστου χρόνου θα μονιμοποιηθούν από 1/9/2022 και άρα, θα αφαιρεθούν από τους πιο πάνω αριθμούς.  

Από τη μελέτη των αριθμών, υπολογίζεται και αναμένεται ότι πάνω από το 50% των συμβάσεων που θα δοθούν φέτος θα αφορά συμβασιούχους αορίστου χρόνου. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αριθμός αορίστου συναδέλφων αναμένεται να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ με βάση τη σειρά του καταλόγου (γιατί αρκετοί είναι πολύ ψηλά στους καταλόγους). Υπενθυμίζουμε ότι θα μονιμοποιηθούν συνολικά 38 περίπου συνάδελφοι Δημοτικής, 13 συνάδελφοι Προδημοτικής περίπου και 10 συνάδελφοι Ειδικής. Άρα, πολύ πιθανόν τις πλείστες εξ αυτών των θέσεων να τις πάρουν οι αορίστου χρόνου συνάδελφοι, μιας και είναι πιο ψηλά στους καταλόγους.

Τέλος (και απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους συμβασιούχους και αντικαταστάτες), μπορούν να επικοινωνούν μαζί με την ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για ο,τιδήποτε χρειάζεται! Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε τα ζητήματα, τα γνωρίζουμε εις βάθος και ΥΠΕΥΘΥΝΑ ενημερώνουμε τους συναδέλφους για ό,τι τους αφορά, μακριά από λαϊκισμούς!

*Εκπρόσωποι ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


4082