ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Παράθυρο ευκαιρίας για αποτελεσματικότερη εκπαίδευση παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία


- Αναγνωρίζεται από το Υπουργείο η ανάγκη για αλλαγές στην πολιτική
- Αναφορές για ειδικά μεταβατικά τμήματα και ανάγκη για πρόσθετο διδακτικό χρόνο
- Επιβάλλεται οι αρμόδιες δομές του Υπουργείου να αξιοποιήσουν την ευκαιρία προς την ορθή κατεύθυνση

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

Ένα από τα αιτήματα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, εδώ και καιρό, είναι η διαφοροποίηση στον τρόπο λειτουργίας των ΔΡΑΣΕ+ (σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, αλλά και μεγάλο ποσοστό παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία). Στόχος, μέσα από ποιοτική εκπαίδευση, να ενισχυθεί το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, ώστε τα παιδιά να μπορούν να διδαχθούν πιο αποτελεσματικά την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, προσόν απαραίτητο ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν, χωρίς γλωσσικά εμπόδια, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις (21/7), ο Υπουργός Παιδείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις της υφιστάμενης πολιτικής, μιλώντας για ανάγκη επανασχεδιασμού του τρόπου λειτουργίας της πολιτικής που ακολουθείται και κατάθεσης νέας πρότασης ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι, επίσης, θετικό το γεγονός ότι γίνεται αναφορά σε ειδικά «μεταβατικά τμήματα», τα οποία αποτελούν διαχρονική θέση τόσο της ΠΟΕΔ όσο και της ΠΑΔΕΔ και τα οποία επιβάλλεται να ενταχθούν στη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναμένει ότι οι αρμόδιες δομές του Υπουργείου θα μεριμνήσουν και θα εργαστούν άμεσα και με ταχύτητα προς την υιοθέτηση και υλοποίηση της εξαγγελίας, προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματική εκπαιδευτικής πολιτικής που να δίνει τον αναγκαίο διδακτικό χρόνο εντός στελέχωσης και να ενισχύει ουσιαστικά τις σχολικές μονάδες με έμπειρο και σταθερό προσωπικό. Η έναρξη των μαθημάτων πλησιάζει και όλα τα παιδιά αξίζουν της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1198