Ανάλυση διορισμών στην Προδημοτική, Ειδική (26/7/22) και Δημοτική (15/7/22)


ΤΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΝΙΚΟΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 26/7/2022 η πρώτη σειρά διορισμών στην Ειδική και στην Προδημοτική. Είχαν προηγηθεί στις 15/07/22 η πρώτη σειρά διορισμών στην Δημοτική, παράλληλα με τις μονιμοποιήσεις 2022-23.

Εδώ και αρκετό καιρό, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ενημερώνει υπεύθυνα τους συναδέλφους αναφορικά με όλα όσα σχετίζονται και αφορούν τη στελέχωση της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-23. Ενδεικτικά, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναφέρθηκε στην έγκριση των μονιμοποιήσεων από τη Βουλή, τους ακριβείς αριθμούς αλλά και τις πρώτες ενδείξεις για τα αριθμητικά δεδομένα στους διορισμούς 2022-23 σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους για την πραγματική εικόνα των αριθμών και των δεδομένων με επώνυμη αρθρογραφία. Όσοι επιθυμούν να διαπιστώσουν του λόγου του αληθές, μπορούν να ανατρέξουν στην πλουσιότατη και λεπτομερέστατη αρθρογραφία μας όλο αυτό το διάστημα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να ενημερώσει για τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις, μέσα από ερωτήματα.

Α. Αριθμητικά, πόσες είναι οι συμβάσεις που έχουν προσφερθεί ως σήμερα στη Δημοτική, μαζί με τις πρώτες μονιμοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί ήδη:

 

ΜΟΝΙΜΟΠ

Aριθμητικά

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

1η σειρά συμβάσεων

ΣΥΝΟΛΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

   38

91+85=176

113

326

 

 

 

 

 

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

  13

30+25=55

78

146

 

ΕΙΔΙΚΗ

  10+1

252+77=329

176

516

 Σημαντική σημείωση: Ασφαλώς, η δεύτερη και οι επόμενες σειρές διορισμών θα περιλαμβάνουν και αριθμό απορρίψεων / μη αποδοχών (μετά την πρώτη σειρά διορισμών), ως εκ τούτου δεν είναι απόλυτα αντίστοιχος ανά χρονιά ο αριθμός.

Σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρατηρηθεί μια αύξηση αριθμητικά σε Προδημοτική και Ειδική, ενώ στη Δημοτική αναμένεται να είμαστε στα ίδια αριθμητικά επίπεδα (σε σχέση με τους αριθμούς της χρονιάς που φεύγει).

Από τις πληροφορίες που ακούμε από συναδέλφους δεν αναμένονται τόσες πολλές απορρίψεις.

Β. Μέχρι ποιον αριθμό έφτασαν οι διορισμοί στους καταλόγους ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ μέχρι σήμερα;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

247

   

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ                       

97

ΕΙΔΙΚΗ (Μαθησιακών)

ΕΙΔΙΚΗ (Λογοθεραπεία)

                              

 

 

249

165

Γ. Γιατί δεν γνωρίζουμε ως ποιον αριθμό έφτασαν οι διορισμοί στους καταλόγους ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ;

Διότι δεν ανακοινώνονται τα ονόματα στους καταλόγους διορισίμων, επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε μέχρι ποιον αριθμό έφτασαν (εκτός κι αν μας πει ο τελευταίος/α συνάδελφος που έχει διοριστεί σε ποιον αριθμό βρίσκεται).

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει (ανεπιβεβαίωτες όμως) στον κατάλογο ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ Δημοτικής είναι γύρω στο 148.

Στην Προδημοτική, ο κατάλογος ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ έχει φτάσει τον αριθμό 51 περίπου.

Στην Ειδική, στον κατάλογο ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ (ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ) έφθασε τον αριθμό 106.

Επομένως, διαπιστώνουμε ότι, ο κατάλογος Διοριστέων στη Δημοτική προχωρεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον κατάλογο Διορισίμων (247-148). Αυτό οφείλεται στο ότι η συντριπτική πλειονότητα των αορίστου φέτος είναι από τον κατάλογο Διοριστέων.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Προδημοτική, αφού ο κατάλογος Διοριστέων έχει φτάσει τον αριθμό 97, ενώ ο κατάλογος Διορισίμων τον αριθμό 51.

Δ. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι διορισμοί με σύμβαση ή θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι διορισμοί;

Ναι, αναμένεται να συνεχιστούν οι διορισμοί. Οι διορισμοί αυτοί ήταν οι πρώτοι στη σειρά και συνηθίζεται να «κρατούν» θέση για πιο μετά. Ως γνωστό, οι διορισμοί συνεχίζονται ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Επίσης, μη αποδοχές / απορρίψεις συμβάσεων, άδειες εκπαιδευτικών, μη παρουσιάσεις, παρεκκλίσεις κλπ, αλλά και η προσπάθειά μας να προστεθούν νέες συμβάσεις, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία.   

Ε. Θα υπάρξουν και νέες μονιμοποιήσεις;

Αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να υπάρξουν μη αποδοχές μονιμοποιήσεων.

Στ. Τι αναμένεται, γενικά, στους διορισμούς;

Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη και εκτενέστερη αρθρογραφία.

ΦΕΤΟΣ: Έχει προχωρήσει περισσότερο ο κατάλογος Διοριστέων σε σχέση με τον κατάλογο Διορισίμων, πάντα σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, οι πιο πολλοί συνάδελφοι αορίστου χρόνου που έγιναν φέτος, προέρχονται από τον κατάλογο Διοριστέων.

Ζ. Ως ποιον αριθμό θα φτάσουν οι κατάλογοι;

Όπως έχουμε προαναφέρει πάρα πολλές φορές σε διάφορα άρθρα, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ως ποιον αριθμό θα φτάσει ο κάθε κατάλογος, αφού οι παράγοντες είναι πολλοί και αστάθμητοι (αποδοχές ή απορρίψεις συμβάσεων, επιπρόσθετοι διορισμοί κλπ). 

*Εκπρόσωποι ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2318