ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Ζητούμενο η διαφάνεια και στην Ειδική για αποφυγή αχρείαστων εντάσεων


*Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η δημοσιοποίηση των «πακέτων» της Ειδικής Εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να κάνουν δίκαια τις επιλογές τους οι συνάδελφοι

*Εγγράφει σχετικό θέμα η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία με στόχο τη χρηστή διοίκηση

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

"Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοι Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ) και να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους για σκοπούς τοποθέτησης ή μετακίνησης (μετά από μετάθεση ή προαγωγή ή διορισμό), αυτό ουσιαστικά ΔΕΝ συμβαίνει στον κατάλληλο βαθμό για τους συναδέλφους της Ειδικής Εκπαίδευσης. Τα διαθέσιμα «ΠΑΚΕΤΑ» που υπάρχουν για την στελέχωση των σχολείων μας με ειδικούς εκπαιδευτικούς, ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τη δυσαρέσκεια ανάμεσα στους συναδέλφους της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, έχουμε λάβει παράπονα, τα οποία εστιάζουν στο ενδεχόμενο έλλειψης διαφάνειας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκιές και αμφιβολίες για τυχόν ευνοιοκρατία.  Η ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΠΑΚΕΤΩΝ» αφενός εμποδίζει τη δυνατότητα επιλογών για τους συναδέλφους της Ειδικής και αφετέρου δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικού ελέγχου και παρακολούθησης των μετακινήσεων και τοποθετήσεων ειδικών εκπαιδευτικών με βάση ξεκάθαρα κριτήρια: τον συντελεστή τοποθέτησης ή έστω τη σειρά καταλόγου για συμβασιούχους και αορίστου".

Ως η παράταξη που πρωτοστάτησε σε θέματα διαφάνειας από την ίδρυσή της (καθιέρωση των μονάδων μετάθεσης και του κριτηρίου της έδρας, καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος αντικαταστάσεων κ.ά), η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προτείνει άμεσα τη δημοσιοποίηση όλων των διαθέσιμων πακέτων στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ), ώστε να επιλέγει ο/η κάθε συνάδελφος της Ειδικής το πακέτο που επιθυμεί με βάση τον διορισμό /  μετάθεση / τοποθέτηση που έλαβε.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτό να έχουν πληροφόρηση για τα πακέτα λειτουργοί του ΥΠΑΝ και να μην δίνεται η δυνατότητα ελέγχου και διαφάνειας με βάση τις επιλογές των συναδέλφων. Είναι υποχρέωση του ΥΠΑΝ να λειτουργεί με όρους χρηστής διοίκησης και στην Ειδική Εκπαίδευση

Ως εκ τούτου, έχει εγγράψει άμεσα θέμα προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ ΠΟΕΔ, καλώντας ταυτόχρονα το Υπουργείο (και ειδικότερα τη δομή της Ειδικής Εκπαίδευσης) να λάβει τα δέοντα μέτρα για να δημοσιοποιούνται τα πακέτα στα διάφορα σχολεία. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται αχρείαστες αντιπαραθέσεις και εντάσεις, αφού υπάρχει ο σίγουρος δρόμος της διαφάνειας και του ελέγχου. Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα είμαστε συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων της Ειδικής Εκπαίδευσης για χρηστή διοίκηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1055