Ανάλυση διορισμών στην Δημοτική (3/8/22, δεύτερη σειρά διορισμών)


ΤΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ και ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ*

Μετά την πρώτη σειρά διορισμών στη Δημοτική (15/7/2022), ανακοινώθηκαν σήμερα οι διορισμοί που αφορούν τη δεύτερη σειρά διορισμών. Σημειώνουμε ότι είχαν ανακοινωθεί και οι πρώτοι διορισμοί σε Ειδική και Προδημοτική (26/7/2022).

Όπως πράττουμε συστηματικά εδώ και καιρό, ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους μας αναφορικά με όλα όσα σχετίζονται και αφορούν τη στελέχωση της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-23. Ενδεικτικά, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναφέρθηκε στην έγκριση των μονιμοποιήσεων από τη Βουλή, τους ακριβείς αριθμούς αλλά και τις πρώτες ενδείξεις (όπως τα έχουμε εξασφαλίσει από τον προϋπολογισμό, επαφές και άλλες πηγές) για τα αριθμητικά δεδομένα στους διορισμούς 2022-23 σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, λοιπόν, ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους για την πραγματική εικόνα των αριθμών και των δεδομένων με επώνυμη αρθρογραφία. Όσοι επιθυμούν να διαπιστώσουν του λόγου του αληθές, μπορούν να ανατρέξουν στην πλουσιότατη και λεπτομερέστατη αρθρογραφία μας όλο αυτό το διάστημα.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να ενημερώσει για τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις, μέσα από ερωτήματα.

Α. Αριθμητικά, πόσες είναι οι συμβάσεις που έχουν προσφερθεί ως σήμερα στη Δημοτική, μαζί με τις πρώτες μονιμοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί ήδη:

 

ΜΟΝΙΜΟΠ
αριθμητικά

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

1η σειρά συμβάσεων

2η σειρά συμβάσεων

ΣΥΝΟΛΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

   38

177

115

32

362

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

  13

55

78

εκκρεμεί

146

ΕΙΔΙΚΗ

  10+1

329

176

εκκρεμεί

516

 Σημαντική σημείωση: Ασφαλώς, η τρίτη και οι επόμενες σειρές διορισμών θα περιλαμβάνουν και αριθμό απορρίψεων / μη αποδοχών (μετά την πρώτη σειρά διορισμών), ως εκ τούτου δεν είναι απόλυτα αντίστοιχος ανά χρονιά ο αριθμός. Αριθμός συμβάσεων που δόθηκαν σήμερα αφορούν και απορρίψεις.

Σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρατηρηθεί μια αύξηση αριθμητικά σε Προδημοτική και Ειδική, ενώ στη Δημοτική αναμένεται να είμαστε στα ίδια αριθμητικά επίπεδα (σε σχέση με τους αριθμούς της χρονιάς που έληξε).

Από τις πληροφορίες που ακούμε από συναδέλφους δεν αναμένονται τόσες πολλές απορρίψεις.

Συγκριτικά με πέρσι, όντως στη Δημοτική είμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα.

Β. Μέχρι ποιον αριθμό έφτασαν οι διορισμοί στους καταλόγους ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ μέχρι σήμερα;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

290

 

 

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ                       

97

ΕΙΔΙΚΗ (Μαθησιακών)

ΕΙΔΙΚΗ (Λογοθεραπεία)

                              

 

 

249

165

Γ. Γιατί δεν γνωρίζουμε ως ποιον αριθμό έφτασαν οι διορισμοί στους καταλόγους ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ;

Διότι δεν ανακοινώνονται τα ονόματα στους καταλόγους διορισίμων, επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε μέχρι ποιον αριθμό έφτασαν (εκτός κι αν μας αναφέρει ο τελευταίος/α συνάδελφος που έχει διοριστεί σε ποιον αριθμό βρίσκεται).

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει (ανεπιβεβαίωτες όμως) στον κατάλογο ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ Δημοτικής είναι γύρω στο 166 τουλάχιστον.

Στην Προδημοτική, ο κατάλογος ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ έχει φτάσει τον αριθμό 51 περίπου.

Στην Ειδική, ο κατάλογος Διορισίμων έχει φτάσει περίπου τον αριθμό 106 στα Μαθησιακά και γύρω στο 55-56 στη Λογοθεραπεία.  

Επομένως, διαπιστώνουμε ότι, ο κατάλογος Διοριστέων στη Δημοτική προχωρεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον κατάλογο Διορισίμων (247-148). Αυτό οφείλεται στο ότι η συντριπτική πλειονότητα των αορίστου φέτος είναι από τον κατάλογο Διοριστέων.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Προδημοτική, αφού ο κατάλογος Διοριστέων έχει φτάσει τον αριθμό 97, ενώ ο κατάλογος Διορισίμων τον αριθμό 51.

Δ. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι διορισμοί με σύμβαση ή θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι διορισμοί;

Ναι, αναμένεται να συνεχιστούν οι διορισμοί. Οι διορισμοί αυτοί ήταν οι πρώτοι στη σειρά και συνηθίζεται να «κρατούν» θέση για πιο μετά. Ως γνωστό, οι διορισμοί συνεχίζονται ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Επίσης, μη αποδοχές / απορρίψεις συμβάσεων, άδειες εκπαιδευτικών, μη παρουσιάσεις, παρεκκλίσεις κλπ, αλλά και η προσπάθειά μας να προστεθούν νέες συμβάσεις, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία.   

Επιπλέον, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ γνωρίζει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε διάφορες επαρχίες για την επόμενη σειρά διορισμών.

Ε. Θα υπάρξουν και νέες μονιμοποιήσεις;

Αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να υπάρξουν μη αποδοχές μονιμοποιήσεων.

Στ. Τι αναμένεται, γενικά, στους διορισμούς;

Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη και εκτενέστερη αρθρογραφία.

ΦΕΤΟΣ: Έχει προχωρήσει περισσότερο ο κατάλογος Διοριστέων σε σχέση με τον κατάλογο Διορισίμων, πάντα σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, οι πιο πολλοί συνάδελφοι αορίστου χρόνου που έγιναν φέτος, προέρχονται από τον κατάλογο Διοριστέων.

Ζ. Ως ποιον αριθμό θα φτάσουν οι κατάλογοι;

Όπως έχουμε προαναφέρει πάρα πολλές φορές σε διάφορα άρθρα, δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ως ποιον αριθμό θα φτάσει ο κάθε κατάλογος, αφού οι παράγοντες είναι πολλοί και αστάθμητοι (αποδοχές ή απορρίψεις συμβάσεων, σε δυο καταλόγους, δεν είχαν υποβάλει αίτηση, επιπρόσθετοι διορισμοί κλπ). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: αν και έγιναν 19 διορισμοί με σύμβαση στον κατάλογο Διοριστέων, εντούτοις ο κατάλογος αυτός στην πρώτη σειρά ήταν 247 και ανέβηκε (με 19 διορισμούς) στο 290 με τη δεύτερη σειρά.

*Εκπρόσωποι ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


832