Ποιος κάλεσε τους Φένακες;


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ*

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, με την ονομασία Φένακες ήταν γνωστοί δαίμονες, τους οποίους επικαλούνταν σε βοήθεια οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν ήθελαν να εξαπατήσουν κάποιον άνθρωπο.

Από τις 9 Αυγούστου 2022, η ΠΟΕΔ αιτήθηκε την εργοδότηση των αντικαταστατών από την Παρασκευή 9/9/2022, μια μέρα νωρίτερα από την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Στόχος του αιτήματος ήταν η έγκαιρη οργάνωση και προετοιμασία τόσο του σχολείου, όσο και των αντικαταστατών, όπου θα εξυπηρετούσαν την ομαλότερη υποδοχή των μαθητών και μαθητριών κατά την πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ποιος γονιός δε θα ήθελε να ξέρει πως το παιδί του το αναλαμβάνει ένας εκπαιδευτικός κατάλληλα προετοιμασμένος, κι όχι ένας, ο οποίος θα προσπαθεί να απορροφήσει τα άγχη, τις αγωνίες των παιδιών για την πρώτη τους μέρα, προσπαθώντας ο ίδιος να βρει τα πατήματα του στα αχαρτογράφητα νερά που τον ρίξανε πριν από 15 λεπτά.

Απάντηση στο αίτημα δεν ήρθε ποτέ!

Οι διευθύνσεις των σχολείων, γνώστες των αναγκών και των ελλείψεων τους, δήλωσαν τον αριθμό των αντικαταστατών που χρειάζονται από την Τετάρτη 7//9/2022, ώστε το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να προκηρύξει τον διαγωνισμό από την Πέμπτη 8/9/2022.

Ποιος κάλεσε τους Φένακες κι ετούτη τη φορά για να μας πείσουν με φρούδα καλωσορίσματα κι ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, δηλώνοντας πως είναι όλα έτοιμα από καιρό;

*Πρόεδρος Επιτροπής Κλαδικής Αντικαταστατών Λευκωσίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










885