Προοδευτική Δασκάλων: Απαράδεκτη η μη επαναπρόσληψη των 116 σχολικών βοηθών στα δημ. νηπιαγωγεία


«Καλούμε το ΥΠΑΝ όχι μόνο να ανακαλέσει την απόφασή του και να επαναπροσλάβει τις 116 Σχολικές Βοηθούς αλλά και να προχωρήσει σε επέκταση του θεσμού»

Με ανακοίνωση η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Με απόφαση της κυβέρνησης δεν θα επαναπροσληφθούν οι 116 σχολικοί βοηθοί στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι οποίες τα προηγούμενα δύο χρόνια εργάζονταν εκτάκτως για αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2020 και αφορούσε την πρόσληψη 116 πρόσθετων σχολικών βοηθών δημόσιων νηπιαγωγείων για 4 ώρες ημερησίως για καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επιτήρηση των παιδιών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς κατά τις υπόλοιπες ώρες του Ωρολογίου Προγράμματος.

Ο θεσμός αυτός εφαρμόστηκε με επιτυχία και τη σχολική χρονιά 2021-2022, με τις 116 σχολικές βοηθούς δημοσίων νηπιαγωγείων να προσφέρουν σημαντική και αναγκαία βοήθεια σε όλους τους τομείς στις σχολικές μονάδες τις οποίες εργάστηκαν.

Η κυβέρνηση αντί να αξιολογήσει θετικά τον θεσμό αυτό και να τον επεκτείνει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε σε κάθε δημόσιο τμήμα να έχουμε και μία σχολική βοηθό, με καθαρά οικονομίστικα  κριτήρια τερματίζει την εργοδότηση των 116 και αφήνει αβοήθητα τα δημόσια νηπιαγωγεία μας.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την ενέργεια αυτή του ΥΠΑΝ και τους καλούμε δημόσια όχι μόνο να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να επαναπροσλάβουν τις 116 Σχολικές Βοηθούς αλλά και να προχωρήσουν σε επέκταση του θεσμού. Αναμένουμε ανάλογες αντιδράσεις από όλους τους φορείς, έτσι ώστε να στελεχωθούν σωστά σε βοηθητικό προσωπικό τα νηπιαγωγεία μας προς όφελος πάντα των παιδιών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










529