Προοδευτική Δασκάλων: Εγκληματικές πολιτικές Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+


«Η λήψη άμεσων και δυναμικών μέτρων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί μονόδρομο για την Οργάνωση»

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

« Με καθαρά πολιτικές αποφάσεις, η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ επεκτείνουν την «αγορά υπηρεσιών» και στο Δημόσιο Σχολείο, αφού προχωρούν άμεσα στην εργοδότηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+, για ενισχυτική διδασκαλία και εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.

Τα τελευταία χρόνια, ως Προοδευτική έχουμε τοποθετηθεί δεκάδες φορές και δημόσια και στα σώματα της ΠΟΕΔ για τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, για επικράτηση της αγοράς υπηρεσιών ως κύρια μέθοδος εργοδότησης εκπαιδευτικών. Με την τελευταία τους απόφαση, να εργοδοτήσουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς με αγορά υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες ΔΡΑΣΕ+, δυστυχώς η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών δικαιώνεται.  Ξεκαθαρίζουμε επίσης, ότι κανένας περιορισμός/οδηγία δεν υπάρχει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για αξιοποίηση των κονδυλίων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με συγκεκριμένο τρόπο πρόσληψης. Η κυβέρνηση μπορούσε και μπορεί να εργοδοτήσει εκπαιδευτικούς με ετήσιες συμβάσεις για τα συγκεκριμένα προγράμματα, αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Επί της ουσίας, οι ώρες της μεταναστευτικής βιογραφίας που διδάσκονταν από προσωπικό της σχολικής μονάδας, στα σχολεία ΔΡΑΣΕ+, έχουν αφαιρεθεί και έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΑΝ ότι θα δοθούν με αγορά υπηρεσιών. 3000 διδακτικές περίοδοι δίνονται με αγορά υπηρεσιών σε 109 σχολικές μονάδες (από 92 αυξήθηκαν σε 109), με όλα τα εργασιακά, εκπαιδευτικά και οργανωτικά προβλήματα να διευρύνονται.

Ως κίνηση, εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει στα σώματα της ΠΟΕΔ τις προτάσεις μας, για έγκαιρες και συλλογικές δυναμικές αντιδράσεις, έτσι ώστε να προλάβουμε τις όποιες απαράδεκτες πολιτικές της κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ επέλεξε την «πίστωση» χρόνου στον ΥΠΑΝ, πιστεύοντας τις ψεύτικες τους δεσμεύσεις, ότι θα «γίνει ξανά χαρτογράφηση των αναγκών τον Σεπτέμβρη και μετά θα αποφασίσουν». Ακόμα και τώρα, έστω και αργοπορημένα, οι προτάσεις της Προοδευτικής είναι στο τραπέζι, για άμεσα μέτρα αντίδρασης, έτσι ώστε να αποτραπεί η επέκταση της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση.

Η λήψη άμεσων και δυναμικών μέτρων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί μονόδρομο για την Οργάνωση, αν οι κυβερνώντες επιμένουν στις αποφάσεις τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










767