ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Εγκρίθηκαν και φέτος από το Υπουργικό 60 συμβάσεις για το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+


* Θετική εξέλιξη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
* Ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στην έγκριση των συμβάσεων
* Παραμένει η θέση μας για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών – αναμένουμε εξελίξεις τους επόμενους μήνες και σε αυτό το θέμα

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ενημερώνει:

"Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο (14/9),  60 συμβάσεις εργασίας για κάλυψη  αναγκών που προκύπτουν στα σχολεία ΔΡΑΣΕ+ και αφορούν κυρίως τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.

Η πιο πάνω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την οποία έγιναν συντονισμένες ενέργειες, έγκαιρα, εδώ και καιρό. Καθοριστικοί (ως προς την θετική κατάληξη του θέματος) μετά και τη παρέμβαση της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και της ΠΟΕΔ, ήταν οι χειρισμοί που έκαναν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ΓΔ της ΕΠΣΑ, Θεοδόσης Τσιόλας, του οποίου ο ρόλος ήταν καταλυτικός.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σημειώνει το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εισάκουσε και φέτος τις παρεμβάσεις, τις εκκλήσεις και την επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει η παράταξή μας και η ΠΟΕΔ για την ανάγκη να δοθούν συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΡΑΣΕ+. Διαχρονική είναι η θέση μας πως η κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό να γίνει με μόνιμο προσωπικό και όχι με αγορά υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους και όλες να εργαστούν το επόμενο διάστημα, γιατί στόχος είναι η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών.

Ως Παράταξη, θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τη λειτουργία των σχολείων ΔΡΑΣΕ+. Σκοπός, μέσα από ποιοτική εκπαίδευση, είναι να ενισχυθεί το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, προσόν απαραίτητο ώστε να μπορέσουν τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία να ενταχθούν, χωρίς γλωσσικά εμπόδια, στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι έχουν προθυμοποιηθεί και συμβάλει θετικά στην προσπάθεια αυτή (Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, Υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα), αλλά και τις υπόλοιπες κινήσεις της ΠΟΕΔ για το πνεύμα υπομονής, ενότητας και συνεργασίας που έχουν επιδείξειΗ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα παρακολουθεί, όπως έκανε και πέρσι, και τη διαδικασία μέχρι τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων από την ΕΕΥ.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχόμαστε στους/στις συναδέλφους/ισσες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των συμβάσεων για το ΔΡΑΣΕ+, κάθε επιτυχία στο έργο τους!"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










830