ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία για αορίστου χρόνου συναδέλφους: υλοποιούνται οι θέσεις μας


Γνωματεύσεις ενώπιον της ΠΟΕΔ, νέες μόνιμες θέσεις
*Έλαβε γνωματεύσεις η ΠΟΕΔ για το καθεστώς των αορίστου, στη βάση όσων έχει προτείνει η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
*Νέες μόνιμες, οργανικές θέσεις στην Ειδική έχει εγκρίνει το Παιδείας.
*Πάγια θέση η προσφορά οργανικών θέσεων σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική, αλλά και η διασφάλιση του καθεστώτος αορίστου

Με ανακοίνωσή της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, μέσα από πολλές δημόσιες τοποθετήσεις της, τάσσεται υπέρ της διασφάλισης του καθεστώτος εργοδότησης των αορίστου χρόνου συναδέλφων και μετά το 2027. Για το σκοπό αυτό, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προχώρησε, εδώ και καιρό, και σε δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και σε σχετικές επαφές με αρμοδίους φορείς.

Επιπλέον, για να υπάρχει και η ανάλογη νομική τεκμηρίωση, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει καταθέσει πρόταση (η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΠΟΕΔ), για λήψη νομικών γνωματεύσεων από δικηγόρους για χρήση από την ΠΟΕΔ. Ήδη, οι γνωματεύσεις είναι στα χέρια της ΠΟΕΔ. 

Παράλληλα, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί αναγκαία την προσφορά νέων οργανικών θέσεων μονιμοποίησης, οι οποίες και θα τερματίσουν οριστικά και το όποιο εργασιακό άγχος ανασφάλειας επικρατεί, δικαιολογημένα, ανάμεσα στους συναδέλφους/ισσες αορίστου χρόνου.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σημειώνει επίσης, ότι η πρόταση για αύξηση των οργανικών θέσεων μονιμοποίησης έχει τεθεί ενώπιον της Αρμόδιας Αρχής σε πρόσφατες συναντήσεις της ΠΟΕΔ και το Υπουργείο έχει εκφραστεί κατ’ αρχήν θετικά. Ήδη, σε σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής (21/9/2022) το Υπουργείο ανέφερε δημόσια ότι λήφθηκε η απόφαση για νέες οργανικές θέσεις στην Ειδική Εκπαίδευση και το όλο ζήτημα προχωράει.

Αναμένουμε τις αρμόδιες αρχές όπως, το συντομότερο δυνατό και ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού 2023, να προωθήσουν το εν λόγω ζήτημα, τόσο για την Ειδική όσο και για όλες τις βαθμίδες (Δημοτική και Προδημοτική), αφού δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό κόστος για το κράτος ενώ παράλληλα θα συμβάλει και στη μείωση του προβλήματος στη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων, πρόβλημα που ταλανίζει τους/τις εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΕΥ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (διορισμοί και μεταθέσεις)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










913