Απαράδεκτη η μη καταβολή μισθοδοσίας


 Άφησαν στον αέρα και φέτος εκπαιδευτικούς απλήρωτους λόγω των διαχρονικών λαθών του Υπ. Παιδείας

*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Κάθε χρόνο, τον μήνα Σεπτέμβριο, πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί (αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι και όσοι μονιμοποιούνται για πρώτη φορά επί δοκιμασία), μένουν απλήρωτοι.

Αιτία για αυτή την καθυστέρηση στην πληρωμή είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που διατηρεί ακόμη το ΥΠΑΝ, αφού η ανάληψη καθηκόντων γίνεται μέσω της αποστολής ΦΑΞ! Εν έτει 2022, η τεχνολογία απουσιάζει από την εξίσωση και οι πληρωμές καθυστερούν, αφού δεν προλαβαίνει το Λογιστήριο να προχωρήσει σε πληρωμές των επηρεαζομένων εκπαιδευτικών.

Αποκλειστικός υπεύθυνος για τα προβλήματα αυτά είναι το Υπουργείο Παιδείας, αφού άφησε το πρόβλημα να διογκωθεί. Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει, δεν γίνεται να υπάρχουν σχεδόν 2000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και να ταλαιπωρούνται καθεχρονικά με συμβάσεις και νέες τοποθετήσεις σε σχολεία, με καθεχρονική ανάληψη καθηκόντων. Δεν αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο της Παιδείας ότι η τακτική αυτή προκαλεί πληθώρα προβλημάτων στη στελέχωση, αλλά και την καταβολή της μισθοδοσίας έγκαιρα, κάτι που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του εργοδότη;

Υπάρχουν, λοιπόν, δυο λύσεις - πακέτο για το ΥΠΑΝ. Να προχωρήσει στην άμεση δημιουργία νέων οργανικών θέσεων μονιμοποίησης σε όλες τις βαθμίδες αφενός, αφετέρου να προχωρήσει σε ηλεκτρονική ψηφιοποίηση της ανάληψης καθηκόντων και όλων των σχετικών εντύπων (όπως έγινε με την πληρωμή των αντικαταστατών). Κάτι που πρέπει να γίνει και με την ζήτηση μιας ανάγκης σε αντικαταστάσεις, αλλά και με όλα τα έντυπα ή διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας. Καιρός για εκσυγχρονισμό.

Κλείνοντας, να αναφέρω μια περίπτωση εγκύου συναδέλφου, η οποία δεν θα λάβει μισθό Σεπτεμβρίου, ενώ έκανε ανάληψη καθηκόντων από την πρώτη μέρα. Αντίθετα, η συνάδελφος φαίνεται να χρωστά και εκατοντάδες ευρώ «ως αναδρομικά για φιλοδώρημα συμβασιούχου»… Απαράδεκτο.

Σημ: η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει ενημερώσει για την καταβολή μισθοδοσίας με ανάρτησή της στα ΜΚΔ της παράταξής μας.

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1314