ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Ψηφίστηκε το Συνταξιοδοτικό: Ιστορική μέρα και δικαίωση για Δημ. Υπαλλήλoυς και Εκπαιδευτικούί


*Αφορολόγητο εφάπαξ για όλους και όλες, ένταξη όσων μονιμοποιήθηκαν μετά το 2012, αλλά και των αορίστου χρόνου συναδέλφων
*Σταθμός στις κατακτήσεις των συνδικαλιστικών αγώνων και άμεσος θετικός αντίκτυπος στον εκπαιδευτικό κόσμο
*Αναγνώριση υπηρεσίας από την πρώτη μέρα και χωρίς αύξηση εισφορών

Η επιμονή της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, μαζί με άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις και φορείς, οδήγησε στη συμπερίληψη πολύ θετικών διατάξεων για τον εκπαιδευτικό κόσμο στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε (πριν από λίγο) από τη Βουλή για το Συνταξιοδοτικό.

Συγκεκριμένα, η νέα πλέον νομοθεσία προβλέπει αφορολόγητο εφάπαξ για όλα τα μέλη χωρίς καμιά αύξηση εισφορών, ένταξη των νεοεισερχόμενων (που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2012) και αορίστου χρόνου υπαλλήλων, με αναγνώριση μάλιστα ολόκληρης της υπηρεσίας από την πρώτη μέρα στο δημόσιο. Πρόκειται για πάγιες θέσεις και αξιώσεις μας οι οποίες υιοθετήθηκαν και επικυρώθηκαν ενώπιον της Βουλής, μετά τη συμφωνία του Μάϊου 2021.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό, αποτελεί ουσιαστικά τήρηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στις Συντεχνίες και το αρμόδιο Υπουργείο.  Ως Παράταξη, σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να τεκμηριώνουμε τις θέσεις και προτάσεις μας. Διαχρονικά αυτό μας καθιστά πειστικούς στις συζητήσεις και διεκδικήσεις μας.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ διεκδικεί, υπεύθυνα και σοβαρά, αυτά που δικαιούται ο εκπαιδευτικός κόσμος, χωρίς υπερβολές και μεγάλα λόγια. Τόσο η υπογραφή της συμφωνίας (Μάιος 2021), όσο και η σημερινή ψήφισή του νόμου, γράφονται στην ιστορία των επιτυχιών της Οργάνωσης και του συνδικαλιστικού κινήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1192