Η ΠΟΕΔ προχωρεί σε εκσυγχρονισμό του καταστατικού της


*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Οργάνωσής μας για αναβάθμιση και περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει σε θέματα που αφορούν τα μέλη της, η ΠΟΕΔ προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα την παγκύπρια καταστατική συνέλευση των 6500 και πλέον μελών της. 

Τα μέλη της ΠΟΕΔ καλούνται να μελετήσουν όλα τα έγγραφα που έχουμε ετοιμάσει και να παρουσιαστούν στην ψηφοφορία για να υπερψηφίσουν τις προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές προτείνονται από όλες τις παρατάξεις και κινήσεις και το ΔΣ της ΠΟΕΔ. 

Με βάση την ετυμηγορία των μελών της Οργάνωσης, η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές που αφορούν πλειάδα άρθρων του καταστατικού, το πλαίσιο των οποίων έχει ήδη καθοριστεί με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

Στόχος των πιο πάνω αλλαγών είναι να δημιουργηθούν πιο ευέλικτα σώματα στην ΠΟΕΔ, περισσότερη δημοκρατικότητα και εκπροσώπηση των γενικών αντιπροσώπων της Οργάνωσης, αλλά και επέκταση της θητείας των συλλογικών οργάνων της ΠΟΕΔ στα 4 χρόνια. 

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να προσδώσουν μια περαιτέρω εκσυγχρονιστική προσέγγιση στην ΠΟΕΔ, με ευελιξία στη λήψη αποφάσεων από ένα πιο μικρό σώμα (που θα έχει και εκτελεστικό χαρακτήρα), αλλά πάντοτε με πολύ πιο συχνή και αποτελεσματική καθοδήγηση από τη συνέλευση των Γενικών Αντιπροσώπων. 

Η όλη πορεία της ΠΟΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι στο DNA της η διαρκής ανανέωση και εκσυγχρονισμός. Με τις μεγάλες συνδικαλιστικές επιτυχίες, την αύξηση της παραγωγικότητας, τις κτηριακές και άλλες αναβαθμίσεις, τις παρεμβάσεις στην κοινωνία και τον πολιτισμό, την ευημερία και πρόοδο των μελών της, είναι σε θέση να ενδυναμώσει περαιτέρω τον ρόλο και το κύρος της Οργάνωσης. 

Για αυτό και καλούμε τα μέλη της ΠΟΕΔ όπως εγκρίνουν την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 13-14-15 Δεκεμβρίου (ψηφοφορία σε 16 εκλογικά κέντρα, σε όλες τις Επαρχίες, 08:00-15:00) τις προτεινόμενες από το ΔΣ της ΠΟΕΔ καταστατικές αλλαγές. Ψηφίζουμε τις προτάσεις του ΔΣ ΠΟΕΔ! 

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










788