ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας μαθητών δυο ταχυτήτων


Το ΥΠΑΝ να διασφαλίσει το πλαίσιο ίσων ευκαιριών για όλους τους τελειόφοιτους μαθητές

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Διαχρονικά η Παράταξή μας αγωνίζεται για τη θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου, μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά κυρίως στη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές. Το μέλλον ενός μαθητή θα πρέπει να κρίνεται στη βάση της απόδοσης και των δυνατοτήτων του που αναδεικνύονται μέσα  από το πλαίσιο που καθορίζει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για την άδεια που δόθηκε σε ιδιωτικό σχολείο να λειτουργήσει εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας τελειόφοιτων μαθητών για εισδοχή σε Ιατρικές Σχολές, μόνο προβληματισμό προκαλούν. Η δε προσπάθεια, με ερμηνεία της νομοθεσίας, για αντιμετώπιση των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τις ανησυχίες.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αντιδρά σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Σεβόμαστε την αποστολή των ιδιωτικών σχολείων, ως εκπαιδευτήρια που παρέχουν μόρφωση χωρίς να τείνουν να δημιουργήσουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Η προστασία του δημόσιου σχολείου δεν αφορά συνδικαλιστικό στόχο ή αίτημα παρά μόνο απαίτηση και δικαίωμα της κοινωνίας και των παιδιών μας. Αναμένουμε τη ξεκάθαρη τοποθέτηση και τους ανάλογους χειρισμούς του ΥΠΑΝ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










578