Πρόταση Προοδευτικής στο ΔΣ της ΠΟΕΔ για κατάργηση συμπλήρωσης της Σχολικής Έκθεσης Προόδου


Και άμεση έναρξη διαλόγου για την Αξιολόγηση Μαθητή/ριας

Πρόταση Προοδευτικής στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ (19/1/2023): Κατάργηση της συμπλήρωσης της Σχολικής Έκθεσης Προόδου και άμεση έναρξη διαλόγου για την Αξιολόγηση Μαθητή/ριας

«Βάσει των προηγούμενων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, σχετικά με τις προσπάθειες του ΥΠΑΝ για κοινοποίηση της Σχολικής Έκθεσης Προόδου στους γονείς, ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών θεωρούμε ότι το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει άμεσα εντολή στα μέλη του, για τη μη συμπλήρωση της Σχολικής Έκθεσης Προόδου.

Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διαδικασία αξιολόγησης μαθητή/ριας και ως εκ τούτου εισηγούμαστε την άμεση κατάργησή του και την έναρξη διαλόγου με το ΥΠΑΝ για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, μετά την μονομερή προσπάθεια του ΥΠΑΝ να ρυθμίσει νομικά την υποχρεωτική κοινοποίηση της ΣΕΠ στους γονείς μέσα από τους κανονισμούς λειτουργίας δημοσίων σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και τις υποσχέσεις προς τους Οργανωμένους Γονείς από πλευράς ΥΠΑΝ για κοινοποίηση της ΣΕΠ, θεωρούμε ότι η Οργάνωση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, για να προλάβει καταστάσεις και να μη βρεθεί προ τετελεσμένων.

Θυμίζουμε επίσης, ότι παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων ότι το ΕΣΑΜ θα τύγχανε αξιολόγησης σε ετήσια βάση και ότι θα ακολουθούσε διάλογος με την ΠΟΕΔ, για την εφαρμογή της ΣΕΠ και τον τρόπο συμπλήρωσής της, αυτό δεν έγινε ΠΟΤΕ εδώ και 4 χρόνια! Από το 2019 και μετά δεν έγινε καμία απολύτως συνάντηση για συζήτηση ή/και βελτίωση του ΕΣΑΜ. Αντίθετα, μας έχουν μείνει τα «αστεράκια» από την Προδημοτική μέχρι και την Στ΄ τάξη και τώρα μαγειρεύεται η κοινοποίηση της ΣΕΠ στους γονείς, ωσάν να δίνονται «έλεγχοι» ανά τετράμηνο από την Προδημοτική!

Η συμπλήρωση της ΣΕΠ μια φορά το τετράμηνο και η παρουσίασή της στους γονείς ήταν θέση που πέρασε πλειοψηφικά από το Δ.Σ. με μόνη διαφωνία αυτή της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Η εισαγωγή του θεσμού του «ελέγχου» στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση φαινόταν από τότε ότι ήταν στόχος της κυβέρνησης.

Αναλυτική τοποθέτηση της κίνησης για όλους τους λόγους τους οποίους θεωρούμε ότι πρέπει τερματιστεί η συμπλήρωση της ΣΕΠ, έχει κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ στις 12/7/2022, ημερομηνία κατά την οποία είχαμε ζητήσει ξανά τη μη συμπλήρωση της ΣΕΠ, καθώς και στις 10/11/2022, όταν είχαμε γραπτώς εγγράψει ξανά

το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










525