Η αναφορά του ΥΠΑΝ σε 'εργαστήρια δεξιοτήτων' θα πρέπει να επεξηγηθεί δηλώνει η προεδρος της ΠΟΕΔ


«Αναμένουμε ότι, πέραν της ενημέρωσης, θα πρέπει η όποια διαφοροποίηση να συνοδεύεται από ανάλογη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία της εν λόγω θεματικής ενότητας».

Η αναφορά σε «εργαστήρια δεξιοτήτων» σε ό,τι αφορά το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών θα πρέπει να επεξηγηθεί, λέει στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι όσον αφορά το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, «να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η εν λόγω θεματική ενότητα περιλαμβάνεται ήδη από το 2010 στα Αναλυτικά Προγράμματα και διδάσκεται τόσο σε Νηπιαγωγεία όσο και σε Δημοτικά». 

«Από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε διαφοροποίηση, θα πρέπει να ενημερωθούμε επίσημα από το ΥΠΑΝ. Ειδικότερα, η αναφορά σε 'εργαστήρια δεξιοτήτων' θα πρέπει να επεξηγηθεί, μιας και είναι κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, είπε η κα. Βασιλείου, «αναμένουμε ότι, πέραν της ενημέρωσης, θα πρέπει η όποια διαφοροποίηση να συνοδεύεται από ανάλογη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία της εν λόγω θεματικής ενότητας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










668