Τα μέλη της ΠΟΕΔ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ΑΤΑ!


*TOY ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Έχει περάσει ήδη πέραν της μιας δεκαετίας, όταν η τότε κυβέρνηση Χριστόφια (υπό το καθεστώς ουσιαστικής χρεοκοπίας και μνημονιακών μέτρων) προχώρησε στην παγοποίηση της ΑΤΑ, αλλά και μια πενταετία από τότε που αυτή ενεργοποιήθηκε ξανά στο 50% (όταν είναι θετικός ο πληθωρισμός) από την παρούσα κυβέρνηση. 

Η πρωτοβουλία της αείμνηστης Ζέτας Αιμιλιανίδου για την ΑΤΑ έμελλε να ήταν και η μοναδική ως σήμερα που οδήγησε σε απτά αποτελέσματα, τα οποία και δικαιώνουν την πολιτική που ακολούθησε η Υπουργός το 2017. Το μεγάλο όμως κύμα πληθωρισμού που παρατηρείται, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να επέλθει νέα συμφωνία μεταξύ των συντεχνιών, του κράτους και των εργοδοτών για τη διασφάλιση και πλήρη απόδοση της ΑΤΑ στους εργαζομένους. 

Οι συντεχνίες μας εργάζονται για την επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας, η οποία να οδηγεί σταδιακά σε αποκατάσταση της ΑΤΑ. Δυστυχώς, όμως, η αδιαλλαξία ή/και κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς (αλλά και της κυβέρνησης) αναγκάζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη λήψη μέτρων. 

Η ΠΟΕΔ συμμετέχει (με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Οργάνωσης) στις κινητοποιήσεις. Για μας η ΑΤΑ είναι το ουσιαστικότερο εργαλείο που μπορεί να διασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των μισθών μας σε περίοδο αυξημένου πληθωρισμού. 

Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ προτρέπονται να δώσουν το παρών τους αύριο Πέμπτη 26/1/23! Στις 13:05 συγκεντρωνόμαστε για άλλη μια φορά σε όλες τις πόλεις, όλοι και όλες ενωμένοι! ΑΤΑ με βάση τη φιλοσοφία της! 

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










460