ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Σημαντική η απόφαση της κυβέρνησης για τερματισμό της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών


Δικαίωση των έντονων διαχρονικών προσπαθειών από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και την ΠΟΕΔ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία «χαιρετίζει την απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης για τερματισμό του χρόνιου προβλήματος της αγοράς  υπηρεσιών. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους μπορούν πλέον να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία και επαγγελματική ασφάλεια.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου  και κατόπιν σχετικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, θα υπάρξει αναδιοργάνωση προγραμμάτων έτσι ώστε οι ανάγκες να καλύπτονται με συμβάσεις

Προς αυτή τη κατεύθυνση, εξουσιοδοτήθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Οικονομικών να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι που από το επόμενο σχολικό έτος σε προγράμματα όπως το ΔΡΑ.Σ.Ε.+ και το Ολοήμερο Σχολείο να προσφέρονται συμβάσεις.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία προκύπτει μετά από διαχρονικές προσπάθειες από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και την ΠΟΕΔ, μαζί με άλλες παρατάξεις και φορείς.

Υπενθυμίζουμε την τεράστια προσπάθεια του περασμένου Σεπτεμβρίου από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία για εξασφάλιση συμβάσεων, πράγμα που έγινε κατορθωτό, αλλά και την απόφαση του Υπουργικού να υποβληθεί πρόταση από το ΥΠΑΝ για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών, η οποίο και υλοποιήθηκε σήμερα. Στην ίδια πορεία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τους συναδέλφους, το δημόσιο σχολείο και γενικότερα την κοινωνία». 




Comments (1)

  1. maria ioannou:
    Jan 27, 2023 at 10:52 AM

    τι γίνεται με τα κρατικά ινστιτούτα? με τα επιμορφωτικά?


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










609