ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Αυτές είναι οι προτεραιότητες μας αναμένουμε την ανταπόκριση της Αθ. Μιχαηλίδου


Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

"Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία καλωσορίζει τη νέα Υπουργό Παιδείας και θέτει ενώπιον της τα ανοικτά ζητήματα.

Οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι θέσεις που υπηρέτησε μέχρι σήμερα η νέα Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, της δίνουν τη δυνατότητα άμεσα να βάλει το στίγμα της στη διαχείριση των ανοικτών ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την Παιδεία στο τόπο μας. Καλωσορίζουμε τη νέα Υπουργό και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία , θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να παρεμβαίνει και να τοποθετείται εποικοδομητικά εκεί και όπου χρειάζεται, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και γενικότερα την πρόοδο και την ποιοτική ανάπτυξη της μόρφωσης στον τόπο μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η νέα Υπουργός άμεσα μπορεί να εμπλακεί στην πολιτική διαχείριση των διαφόρων ζητημάτων που πλέον τίθενται ενώπιον της, παραθέτουμε πιο κάτω κατά προτεραιότητα θέματα που αναμένουμε την ανταπόκριση και την πολιτική θέση της κας Μιχαηλίδου:

• Αύξηση των Οργανικών Θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δημιουργία Διοικητικών θέσεων Διευθυντων/ριών και Βοηθών Διευθυντων/ριών στην Ειδική και Προδημοτική Εκπαίδευση, ώστε αυτές να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

• Επέκταση της Υποχρεωτικής Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

• Αύξηση του διοικητικού χρόνου Διευθυντών/ριων και Βοηθών Διευθυντών/ριων Δημοτικής Εκπαίδευσης (δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων), με αντίστοιχη μείωση ή και μηδενισμό του διδακτικού τους χρόνου στην περίπτωση των διευθυντών/ριων.

• Μείωση του διδακτικού χρόνου όλων των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, με ανάλογη αύξηση του μη διδακτικού χρόνου τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και να ασκήσουν απρόσκοπτα τα εκπαιδευτικά και εξωδιδακτικά τους καθήκοντα. 

Η κατάθεση της πολιτικής θέσης της νέας Υπουργού Παιδείας επί των θεμάτων που καταγράφονται, θα θέσει και το πλαίσιο της διαβούλευσης ή/και συνεργασίας τόσο με την Παράταξη αλλά και γενικότερα με την ΠΟΕΔ.

".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










906