Η ΔΗΑΝΑ χαιρετίζει και συγχαίρει την Αθηνά Μιχαηλίδου για τον διορισμό της


«Ο τέως Υπουργός έχει αφήσει ανοιχτά και άλυτα πολλά ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης διαχείρισης από τη νέα ΥΠΑΝ»

Η ΔΗΑΝΑ με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τον διορισμό της κυρίας Αθηνάς Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και της εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο που έργο αναλαμβάνει.

Ομολογουμένως αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, αφού στο ΥΠΑΝ τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και έχουν παρθεί πολλές αποφάσεις που κάθε άλλο παρά προάγουν την ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών, που είναι και ο βασικότερος στόχος του Υπουργείου. Παράλληλα ο τέως Υπουργός έχει αφήσει ανοιχτά και άλυτα πολλά ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης διαχείρισης από τη νέα ΥΠΑΝ. Η επέκταση της Προδημοτικής εκπαίδευσης, η αναγκαία αύξηση των οργανικών θέσεων, τόσο μονιμοποίησης όσο και προαγωγής εκπαιδευτικών, η αύξηση  του διοικητικού  χρόνου της διευθυντικής ομάδας αλλά και η μείωση του διδακτικού χρόνου του υπόλοιπου προσωπικού του σχολείου, το νέο σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, η μείωση της διδακτέας ύλης και τα τετράμηνα… είναι ενδεικτικά των πολλών και σοβαρών ζητημάτων, με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα ΥΠΑΝ.

Επιπλέον, το προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με την εκπαίδευση, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση και στην Προαγωγή του Πολιτισµού για τους Πολίτες του Αύριο. Περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες και αλλαγές, τις οποίες η νέα ΥΠΑΝ καλείται να υλοποιήσει με επιτυχία.

Ευελπιστούμε ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες της κυρίας Αθηνάς Μιχαηλίδου από όλες τις καίριες θέσεις που με επιτυχία υπηρέτησε μέχρι σήμερα, αλλά και η άρτια ακαδημαϊκή και διοικητική της κατάρτιση θα είναι σημαντικά «όπλα» στο δύσκολο και πολυεπίπεδο έργο που καλείται να επιτελέσει.

Ως ΔΗΑΝΑ καλωσορίζουμε τη νέα Υπουργό και δηλώνουμε ότι θα μας βρει συμμάχους σε όλες τις ενέργειές της που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, στη βελτίωση των συνθηκών μάθησης των μαθητών αλλά και των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα δηλώνουμε ότι όπου απαιτείται θα τοποθετούμαστε κριτικά αλλά και εποικοδομητικά, ώστε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις να καταλήγουμε στη σύνθεση απόψεων για το καλό των παιδιών και ευρύτερα της εκπαίδευσης».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










716