Παγκ. Συνέδριο ΑΚίΔΑ: Η επίδραση των ΜΚΔ και της τεχνολογίας στα παιδιά και η απάντηση της παιδείας


Από τη θεωρία στην πράξη

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, συνεπής στην προσφορά ποιοτικών και ενδιαφερόντων συνεδρίων, πραγματοποιεί το Παγκύπριο Συνέδριο: «Η επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και της τεχνολογίας στα παιδιά και η απάντηση της παιδείας. Από τη θεωρία στην πράξη». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023, η ώρα 17:00 μέχρι τις 18:30 (εγγραφές η ώρα16:30), στο Pascal English School Λάρνακας.

Πρόκειται για ένα επίκαιρο, αλλά και σημαντικό θέμα που χρήζει απαντήσεων. Η ψηφιακή εποχή είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής καθημερινότητας και αδιαμφισβήτητα έχει προσφέρει πολλά θετικά στον άνθρωπο. Τι συμβαίνει όμως όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο; Πολλοί γονείς ανησυχούν για τα Μέσα Κοινωνικά Δικτύωσης, καθώς τα παιδιά φαίνεται να εθίζονται και να αποσπάται η προσοχή τους από τις σχολικές εργασίες τους, αλλά και την κοινωνική τους ζωή. Οι ειδικοί μάλιστα ανησυχούν ότι τα ΜΚΔ αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών, ενώ τους προκαλούν περισσότερο άγχος και μειώνουν την αυτοεκτίμησή τους. Αυτά είναι κάποια από τα θέματα τα οποία θα πραγματευτεί το συνέδριο, παραθέτοντας εισηγήσεις για το πώς η παιδεία μπορεί να δώσει λύσεις.

Εισηγητές του συνεδρίου είναι η Δρ Χάρις Ξιναρή (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια EUC), ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης) και ο εκπαιδευτικός Ελπιδοφόρος Αναστασίου (Ερευνητής στο κέντρο αριστείας Ερατοσθένης ΤΕΠΑΚ).

Για εγγραφές μπείτε στον σύνδεσμο: https://bit.ly/pagkyprio_akida . Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες: Λεωνίδας Χατζηλοΐζου: 99492825, Ελπινίκη Μανώλη: 96748414 και Μιχάλης Αλεξόπουλος: 99617872.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1252