Τιμώντας τα 70 χρόνια ΠΟΕΔ, τιμούμε τον Δάσκαλο και τη Δασκάλα της Κύπρου


ΤOY ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ* 

Όταν ένας οργανισμός συμπληρώνει δεκαετίες ζωής, ενεργούς προσφοράς, αγώνων και ιστορίας, αλλά και καθημερινής και αδιάλειπτης παρουσίας, ο/η κάθε πολίτης οφείλει να αποδώσει τη μέγιστη δυνατή τιμή. 

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, εμείς, τα σημερινά στελέχη της ΠΟΕΔ τιμούμε την δικιά μας ιστορια. Στρέφουμε το βλέμμα μας στο χθες, 70 χρόνια πίσω, όταν 500 δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν τον Απρίλιο του 1953 στο Ελένειο Δημοτικό Σχολείο και ίδρυσαν την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ). Την Οργάνωση που έμελε να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Την Οργάνωση που αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα για το καλό της εκπαίδευσης, των μελών της και των παιδιών μας. 

Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες, η ΠΟΕΔ ανέβασε το κύρος του εκπαιδευτικού, πρωταγωνίστησε στο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτικό - εθνικό γίγνεσθαι γράφοντας το όνομα των Δασκάλων με χρυσές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου. 

Σήμερα, περισσότερο ισχυρή και δυνατή από ποτέ, η ΠΟΕΔ αναπτύσσεται καθημερινά και υπερασπίζεται τις αξίες, τα ιδανικά και το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών της. Υπερασπιζόμαστε με πάθος, την εκπαίδευση, το μέλλον της πατρίδας μας. 

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ (ώρα 7:00μμ) για να τιμήσουν την ίδρυση της Οργάνωσής μας. Για να θυμηθούμε τις δύσκολες εποχές, να τιμήσουμε τον κλάδο μας. Να τιμήσουμε μεταθανατίως τα πρώτα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Παρόντες και παρούσες θα είναι οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αυτοί και αυτές που στήριξαν την ΠΟΕΔ και μεταλαμπάδευσαν σε μας τις αξίες και τα ιδανικά του κλάδου μας. 

Παρόντες και παρούσες θα είναι και οι συνάδελφοι μας παλαιότεροι και νεότεροι, που στηρίζουν και υπερασπίζονται την Οργάνωση μας στις διεκδικήσεις της για μια καλύτερη Εκπαίδευση. 

Την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν, η ΠΟΕΔ τιμάει την ιστορία, τους αγώνες της. Τιμάει το χθες, το σήμερα και το αύριο του Δάσκαλου και της Δασκάλας. Μαζί μας στην εκδήλωση για να τιμήσουν την Οργάνωση, τον Δάσκαλο και τη Δασκάλα της Κύπρου, θα είναι και η Πολιτεία. Την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία, αλλά και άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους.  

Μαζί μας θα είναι και αντιπροσωπεία από το Διοικητικό Συμβούλιο της αδελφής Διδασκαλικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΔΟΕ), αλλά και αντιπροσωπείες από άλλες συντεχνίες του τόπου μας. 

Για μια ΠΟΕΔ πρωτοπόρα, πάντα στις επάλξεις, πρωταγωνίστρια στους αγώνες του διδασκαλικού κόσμου. Χρόνια πολλά στην ΠΟΕΔ!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Share on Facebook


Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











697