Η πρώτη του Μάη αφετηρία για νέους αγώνες. 30 χρόνια Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Με ανακοίνωσή της η  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εργαζόμενων, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους.

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία. Η 1η του Μάη είναι η αφετηρία για καθιέρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι η μέρα ορόσημο η οποία υπενθυμίζει σε όλες και όλους μας την ανάγκη για ένα πανίσχυρο ενωμένο εργατικό κίνημα.  Ένα Κυπριακό εργατικό κίνημα που με φάρο του το Σικάγο του 1886, τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στον Αμίαντο του 1929, τις αιματηρές απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων και των οικοδόμων το 1948, αλλά και την σύγχρονη ιστορία και τους αγώνες των Κυπριακών Εργατικών Συνδικάτων, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για νέες κατακτήσεις.

Αποτελεί χρέος και καθήκον του εργατικού κινήματος να υψώσει ένα ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους στην Κύπρο, δίνοντας ταυτόχρονα άμεσες απαντήσεις σε όλους αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα δικαιώματα, τις απολαβές αλλά και το εργατικό πλαίσιο στην Κύπρο.

Ειδικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ έχουν δημιουργήσει ένα εργασιακό μεσαίωνα με την υιοθέτηση και καθιέρωση της αγοράς υπηρεσιών ως την κυριότερη μέθοδο πρόσληψης νέων εκπαιδευτικών, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η άμεση κατάργηση κάθε μορφής της και η υιοθέτηση ενός νέου εργασιακού πλαισίου που θα επιτρέψει στους νέους και στις νέες εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους με αξιοπρέπεια.

Την ίδια στιγμή, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, συμπληρώνει σήμερα 30 χρόνια ζωής, 30 χρόνια αγώνων, 30 χρόνια δράσης και προσφοράς στο Κυπριακό διδασκαλικό κίνημα. Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από την 1η του Μάη του 1993, την μέρα που 150 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ίδρυσαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Δασκάλων τη «Δημοκρατική Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών» (Δ.Α.Σ.Κ), η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ‘Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών’».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


428