ΠΟΕΔ: Χρέος μας η διατήρηση ενός ενωμένου συνδικαλιστικού κινήματος


Μήνυμα ΠΟΕΔ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

«Η ΠΟΕΔ με σεβασμό και τιμή απέναντι στους αγώνες του εργατικού κινήματος, απευθύνει προς τα μέλη της, καθώς και προς όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους, μήνυμα αγώνα, αλληλεγγύης και προσήλωσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Η 1η Μαΐου είναι μέρα μνήμης και τιμής όλων όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε όλο τον κόσμο. Η στοχοπροσήλωση στις συνδικαλιστικές αρχές και αξίες και οι συνεχείς αγώνες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων,  αποτελεί τον καλύτερο τρόπο απόδοσης τιμής, στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου, το 1886.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διαχρονικά προσφέρει και συμβάλει τόσο στους αγώνες και στις κατακτήσεις των εργαζομένων στην Κύπρο, όσο και στην προάσπιση των δικαιωμάτων και υπεράσπιση των κεκτημένων του εργατικού κινήματος. Μέσα από συλλογικότητα και αγωνιστικότητα, η εκπαιδευτική κοινότητα της Κύπρου έχει  αποδείξει ότι καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται και να αγωνίζεται συνεχώς για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, ο εκπαιδευτικός κόσμος κλήθηκε να δώσει σημαντικές και ιστορικές μάχες για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του κύρους των εκπαιδευτικών και για τη διατήρηση του  χαρακτήρα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, απέναντι σε πολιτικές που στόχευαν στη διάβρωσή της. Ακόμα και στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί μας στάθηκαν όρθιοι , στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους, συνεχίζοντας αδιάκοπα τη διδασκαλία, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή μέρα υπενθυμίζει σε όλες και όλους, το χρέος μας για τη διατήρηση ενός ενωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο  θα συνεχίσει τους αγώνες  για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε ένα παγκόσμιο σκηνικό όπου η συνδικαλιστική δράση στοχοποιείται, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται και αμφισβητούνται, η προάσπιση της συνδικαλιστικής ιδέας επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε και σε αυτή την προσπάθεια η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων δηλώνει παρούσα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










385