Τοποθέτηση Προοδευτικής Δασκάλων στο ΔΣ της ΠΟΕΔ για αύξηση οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση


«Το ΔΣ πρέπει να βάλει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σε περίπτωση που αυτά δεν υλοποιηθούν να ξεκινήσει να εφαρμόζει τις αποφάσεις αντίδρασης»

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών δημοσιοποιεί την τοποθέτησή της στο ΔΣ της ΠΟΕΔ  της 4ης Μαΐου 2023 για την αύξηση οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση-μονιμοποιήσεις:

«Πάρα τις γραπτές διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι εντός Απριλίου θα είχαμε την τελική τους πρόταση για αύξηση των οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση, αλλά και την προφορική δέσμευση της ΥΠΑΝ στην πρώτη της επίσημη συνάντηση με την ΠΟΕΔ, ότι στην συνάντηση του Απρίλη θα μας δινόταν η πρόταση, ακόμα η ΠΟΕΔ δεν έχει πάρει καμία συγκεκριμένη απάντηση για το θέμα.

Ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και την έγκαιρη και σωστή στελέχωσή τους, και που αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και αναβάλει πολλές φορές μέτρα αντίδρασης.

Ένα αίτημα με μηδενικό επιπρόσθετο κόστος για την κυβερνητική πλευρά, το οποίο αφορά εκατοντάδες αορίστου χρόνου εκπαιδευτικούς και το οποίο έπρεπε ήδη να έχει επιλυθεί.

Ως κίνηση έχουμε επανειλημμένα θέσει το θέμα σχεδόν σε κάθε συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ γιατί θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα η άμεση επίλυσή του για την Οργάνωση. Αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας και καταθέτουμε ξανά εισήγηση για να ασκήσει η ΠΟΕΔ όσες περισσότερες πιέσεις μπορεί προς την επίσημη πλευρά, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί η αύξηση των οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση.

Το ΔΣ πρέπει να βάλει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σε περίπτωση που αυτά δεν υλοποιηθούν να ξεκινήσει να εφαρμόζει τις αποφάσεις αντίδρασης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










750