Β. Κούλα: Η Διεύθυνση, το κλειδί για ομαλή λειτουργία του Σχολείου


«Ας περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στα έργα»

Η Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία, Βασούλα Κούλα, με δήλωσή της στο Paideia-News, αναφέρει:

«Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία κατ´ επανάληψη, υπέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου και της δράσης της Διευθυντικής ομάδας στη σχολική μονάδα. Κρίνουμε απαραίτητα αναγκαία τη διάθεση του απαιτούμενου διοικητικού χρόνου σε διευθυντές/τριες όπως και σε βοηθούς διευθυντές/τριες, καθώς γίνεται από όλους αποδεκτό ότι η Διεύθυνση αποτελεί το κλειδί για τον ομαλή λειτουργία  του σχολείου.

Από τη στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούμε στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της μόρφωσης που παρέχουμε στα παιδιά μας, η λήψη μέτρων και αποφάσεων είναι μονόδρομος. Δεν αρκεί η προθυμία και η διάθεση της Διεύθυνσης για επιτέλεση των καθηκόντων και επίτευξη των στόχων. Σ’ αυτή την πορεία χρειάζεται να παραχωρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέσα.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναμένει άμεσα την ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στο συγκεκριμένο θέμα, προσβλέποντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα χρονιά, και την ανάλογη στελέχωση των σχολικών μονάδων. Ας περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στα έργα!

Η καθοδήγηση, η διεύθυνση και γενικότερα η διοίκηση μιας μικρής κοινωνίας, όπως είναι το σχολείο, αποτελεί την πεμπτουσία της επιτυχίας!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1302