Επιστολή στην ΠΟΕΔ από εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν Αγγλικά και Γαλλικά στα ΕΟΣ


«Θεωρούμε άδικη και απάνθρωπη αυτή την αντιμετώπιση»

Εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία έστειλαν στην ΠΟΕΔ επιστολή αναφορικά με το θέμα κατάργησης αγοράς υπηρεσιών και μετατροπής  σε μισθωτή απασχόλησης. Όπως αναφέρουν, «οι εκπαιδευτικοί που τώρα διδάσκουν Αγγλικά και Γαλλικά σε συγκεκριμένο αριθμό ΕΟΣ δεν θα συνεχίσουν με τη νέα σχολική χρονιά και η εκμάθηση τους θα γίνεται από δασκάλους μετά από απαίτηση της ΠΟΕΔ γεγονός που θεωρούμε άδικο και απάνθρωπο».

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να αναφερθούμε σε μια κατάφορη αδικία εις βάρος μερίδας εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) σε ένα αριθμό Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων. Όπως πληροφορηθήκαμε πάγια θέση σας είναι όπως αυτά από τη νέα σχολική χρονιά διδάσκονται από διορισμένους δασκάλους.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία 10 χρόνια με το καθεστώς της Αγοράς Υπηρεσιών αυτές οι γλώσσες διδάσκονταν από άτομα με πτυχίο και μεταπτυχιακό στην εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας, το οποίο θεωρούσαμε προς όφελος των μαθητών. Έρευνες και μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο εύκολα απορροφά ό,τι ακούει και βλέπει γύρω του, συνεπώς τα παιδιά μπορούν να μιμηθούν μια προφορά και να μάθουν πολύ εύκολα νέες λέξεις. Ο ρόλος του δασκάλου είναι αδιαμφησβήτητος, αλλά δική μας  θέση είναι ότι θα ήταν προς όφελος των παιδιών η εκμάθηση των γλωσσών τουλάχιστον στα συγκεκριμένα σχολεία με διευρυμένο σχολικό ωράριο όπως είναι τα ΕΟΣ συνεχιστεί από άτομα με ειδίκευση στο συγκεκριμένο μάθημα. Εξάλλου, στόχος αυτών των σχολείων είναι όπως διευκολύνονται οι μαθητές και οι γονείς και δεν χρειάζονται τα παιδιά να τρέχουν σε φροντιστήρια αργά το απόγευμα. Θεωρούμε ότι με συνεργασία θα μπορούσε να συνεχιστεί η διδασκαλία από εμάς με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της εκμάθησης γλωσσών στη Δημοτική, με τρόπο βιωματικό και παράλληλα διασκεδαστικό, πάντα σε συνεργασία με τον δάσκαλο.

Θεωρούμε ότι σε αυτή την καίρια περίοδο για την εκπαίδευση, πρέπει να παίρνονται αποφάσεις προς όφελος των παιδιών πρωτίστως αλλά και θα έπρεπε να προέχει η συνεργασία και η συναδελφική αλληλεγγύη προς τα άτομα τα οποία έχουμε υποστεί τις συνέπειες της Αγοράς Υπηρεσιών με πληρωμή Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βενζίνης από την τσέπη μας για να διδάξουμε σε αυτά τα σχολεία (τα πλείστα βρίσκονται στην ύπαιθρο) με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για εμάς και τις οικογένειες μας και το αίσθημα της αδικίας να μας διακατέχει. Ενώ ελπίζαμε για ένα αίσιο τέλος μετά και από σχετική δικαστική απόφαση συνεχίσαμε να δουλεύουμε με το ίδιο καθεστώς. Νιώσαμε απογοήτευση και λέγαμε υπομονή για να εξασφαλίσουμε και εμείς πιο δίκαιες συνθήκες εργασίας. Στην πορεία, μάθαμε με ανακούφιση για την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και μετατροπή μας σε μισθωτούς για να ενημερωθούμε στη συνέχεια ως κεραυνό εν αιθρία ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για να προσφέρουμε πλέον τις ‘υπηρεσίες’ μας στα ΕΟΣ, που κάθε άλλο παρά υπηρεσίες είναι για εμάς, αλλά μια εργασία με την οποία βιοποριζόμασταν αλλά και την κάναμε με ευχαρίστηση παράλληλα λόγω της αγάπης για το επάγγελμα μας. Θεωρούμε άδικη και απάνθρωπη αυτή την αντιμετώπιση.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι ώστε να ακούσετε και τις δικές μας θέσεις. Προσβλέπουμε και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και συνεργασία με γνώμονα πάντα, το όφελος πρωτίστως των παιδιών που είναι κοινός μας στόχος».

Με εκτίμηση,

Εκπαιδευτικοί Ξένων Γλωσσών ΕΟΣ (Αγγλικά/Γαλλικά)»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1840