Μύρια Βασιλείου: Τα αποτελέσματα της PIRLS να αποτελέσουν την αρχή ...


...Για να στηριχθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά μας και το Δημόσιο Σχολείο

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Διεθνούς Έρευνας PIRLS για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου αναφέρει:

«Είναι μια καλή ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τα σημαντικά βήματα που επιτυγχάνονται στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την αφοσίωση, προσήλωση και αγάπη των εκπαιδευτικών μας προς το λειτούργημα που επιτελούν, ακόμη και όταν οι όποιες δομές στήριξης και υποστήριξης πάσχουν. Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο σε συνδυασμό με το ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αφορούν την περίοδο 2021, περίοδο όπου τα σχολεία μας είχαν να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, λόγω της Πανδημίας COVID-19. Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα πως όταν με τρόπο συντεταγμένο, οργανωμένο και δομημένο, τεθεί ένας κοινός, επιθυμητός στόχος, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας και μπορούν και θέλουν να τιμούν τη χώρα μας μέσα από τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν.

Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι η αναγνώριση της μεγάλης και επιτυχημένης προσπάθειας που έκαναν μέσα από την καθημερινή τους δουλειά και δράση οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά, θα γίνει με την ίδια ένταση και έκταση με την οποία καταγράφονται ενίοτε επιθέσεις ή/και κατηγορίες κατά των εκπαιδευτικών και μηδενισμού του έργου που επιτελούν. Άλλωστε αυτή η αναγνώριση, δρα ως κινητήριος δύναμη για όλους εμάς που βρισκόμαστε στον χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι άδικο να αποσιωπώνται ή να περνούν απαρατήρητες, οι ψηλές επιδόσεις και επιτυχίες των παιδιών μας σε διεθνείς έρευνες και να επικρατεί ο αρνητισμός και η στείρα κριτική στον δημόσιο λόγο.

Ας ελπίσουμε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της PIRLS να αποτελέσουν αρχή ώστε αφενός να στηριχθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά μας και το Δημόσιο Σχολείο. Οι διεθνείς έρευνες μας ανατροφοδοτούν με  πολλά στοιχεία που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Καταγράφουν δεδομένα μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, τα οποία αναντίλεκτα επιβεβαιώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας και την προσπάθεια που καταβάλλουν παιδιά και εκπαιδευτικοί. Θα πρέπει όμως παράλληλα να αξιοποιηθεί ώστε να βρεθούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και να στηριχθεί ακόμη περισσότερο το έργο των εκπαιδευτικών μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










802