ΠΟΕΔ: Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων από την Κυβέρνηση για να γίνει έγκαιρα στελέχωση


  «Το ΔΣ εκφράζει έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση που παρατηρείται, ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση πολιτικών από τη νέα σχολική χρονιά»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ανακοινώνει ότι «σε χθεσινή του συνεδρία ενημερώθηκε και αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν μετά από σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων της Οργάνωσης με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ.

Καταγράφεται με θετικό πρόσημο η απόφαση του ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε ρύθμιση ή/και επίλυση διαχρονικών αιτημάτων της ΠΟΕΔ, όπως η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος, η αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας, η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε Ειδική, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, η απαλλαγή από το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών από όλα τα προγράμματα που αφορούν στη Δημοτική Εκπαίδευση και στελέχωσή τους με διορισμούς από την ΕΕΥ (κατάλογος διοριστέων και διορισίμων).

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται, ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των πιο πάνω πολιτικών από τη νέα σχολική χρονιά. Το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε η στελέχωση να γίνει έγκαιρα και στη βάση σωστών εκπαιδευτικών πολιτικών.

Ως εκ τούτου καλούμε την Επίσημη Πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων έχουν κατατεθεί προς την Οργάνωση από πλευράς ΥΠΑΝ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα συνεδριάσει τέλος Ιουνίου, για να επαναξιολογήσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί και θα προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις. Είναι σημαντικό η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










423