ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και εντείνουμε τις προσπάθειές μας στα ανοικτά ζητήματα


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Η σύγχρονη μόρφωση χρειάζεται και ένα σύγχρονο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο εκπαιδευτικός θα κληθεί να επιτελέσει το καθήκον του. Ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία καλωσορίζουμε τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς και  ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους. Ταυτόχρονα τους διαβεβαιώνουμε πως η προσπάθεια μας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αλλά και η διευθέτηση των σοβαρών προβλημάτων που ανέδειξε η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, αναζητώντας και προτάσσοντας λύσεις, θα συνεχιστεί επί καθημερινής βάσεως.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, επιδιώκοντας πάντα τη συνεργασία και τον συντονισμό με τις υπόλοιπες παρατάξεις, αντιλαμβάνεται την αποστολή της ως υποχρέωση να αγωνίζεται για όλους τους συναδέλφους, για τους μαθητές, το Δημόσιο Σχολείο και γενικότερα την Παιδεία στο τόπο μας. Επιπλέον, όπως έμπρακτα αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, η προσέγγισή μας είναι ότι τα  λόγια και οι εξαγγελίες προθέσεων και χρονοδιαγραμμάτων δεν αποτελούν λύση των προβλημάτων. Κρίνουμε και κρινόμαστε βάση των έργων. Κρίνουμε στη βάση της υλοποίησης των εξαγγελιών και κρινόμαστε πόσο αποτελεσματικοί και εποικοδομητικοί ήμασταν με τη στάση μας.

Μετρώντας μόλις μερικές μέρες στη νέα σχολική χρονιά, επαναλαμβάνουμε πως η διάθεση μόνιμων οργανικών θέσεων είναι ξεκάθαρα η ουσιαστικότερη λύση στη στελέχωση των σχολείων μας. Επιπλέον, παραμένει ψηλά στην ατζέντα μας η προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής και η  στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και ιδιαίτερα της Ειδικής Εκπαίδευσης, αλλά και τα ζητήματα καθημερινότητας των εκπαιδευτικών και της Διευθυντικής Ομάδας.

Όσον αφορά το θέμα που κατ´ επανάληψη θέσαμε τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, αναμένουμε, πέραν από την εξαγγελία, τα κριτήρια, τα χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου, όπως και άλλες λεπτομέρειες που θα καθιστούν ουσιαστική την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι μέλημά μας είναι η θωράκιση των συμφερόντων και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης), συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο και βελτίωση της ποιότητας του Δημόσιου Σχολείου».
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


807