Προοδευτική Δασκάλων: Ο ΔΗΣΥ επιμένει στο εξετασιοκεντρικό σχολείο


 «Η Προοδευτική Κίνηση τονίζει ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες οδηγούν στη δημιουργία ενός αυταρχικού, μη ανθρώπινου και ταξικού σχολείου κοινωνικών ανισοτήτων»

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανακοίνωση της, «με αφορμή την εγγραφή θέματος προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τη θεσμοθέτηση διαγνωστικής εξέτασης σε όλες τις τάξεις δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Μάριο Μαυρίδη, δηλώνει πως θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην όποια προσπάθεια προώθησης εξετασιοκεντρικών συστημάτων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.  

Με λύπη παρατηρούμε ότι ο ΔΗΣΥ επιμένει στην μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε σχολείο με εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα, κατηγοριοποιώντας τα παιδιά μας μέσα από θεσμοθέτηση ενιαίων εξετάσεων από την πρώτη τάξη του Δημοτικού, αντιγράφοντας αποτυχημένες θατσερικές πολιτικές, καθώς και αποτυχημένες πολιτικές τετραμήνων. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ΔΗΣΥ ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί αξιολογούν τους/τις μαθητές/ριές τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς, με στόχο τον εντοπισμό προϋπαρχουσών γνώσεων και δυνατοτήτων, χωρίς την ανάγκη καμίας νομοθεσίας για ενιαία εξέταση.

Η Προοδευτική Κίνηση τονίζει ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε οποιεσδήποτε ενέργειες οδηγούν στη δημιουργία ενός αυταρχικού, μη ανθρώπινου και ταξικού σχολείου κοινωνικών ανισοτήτων. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με πάθος το όραμα για ένα Ανθρώπινο και Δημοκρατικό Σχολείο για ΟΛΑ τα παιδιά». 
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


432