Α.Κί.ΔΑ: Να συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του ΔΣ ΠΟΕΔ για το Ολοήμερο Σχολείο


 Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Η κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών ήταν ένας μακροπρόθεσμος στόχος της ΑΚΙΔΑ και της ΠΟΕΔ. Μετά από έντονες πιέσεις αποφασίστηκε η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και δόθηκε η ευκαιρία για την απαρχή μιας νέας εποχής για το Ολοήμερο Σχολείο.

Δυστυχώς, αν και η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών αποφασίστηκε εδώ και αρκετούς μήνες, οι απαραίτητες διαδικασίες στελέχωσης των Ολοήμερων Σχολείων αφέθηκαν να γίνουν λίγες μόνο μέρες πριν το άνοιγμά τους. Παράλληλα, οι όροι εργασίας τόσο του πρωινού προσωπικού που θα εργάζεται με υπερωριακή απασχόληση όσο και των συμβασιούχων δεν έχουν διασαφηνιστεί. Αποτέλεσμα αυτού οι εκπαιδευτικοί να καλούνται να δηλώσουν αν επιθυμούν να εργαστούν στο Ολοήμερο Σχολείο αλλά και να αρχίσουν να εργάζονται χωρίς να γνωρίζουν τι απαιτείται από αυτούς καθώς και ποια δικαιώματα και υποχρεώσεις θα έχουν. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και δυστυχώς οι αρμόδιοι έχουν αποτύχει να τα απαντήσουν. Παράλληλα, φαίνεται πως λόγω περιορισμένων κονδυλίων και εγκεκριμένων θέσεων σύμβασης έχουν γίνει σημαντικές εκπτώσεις, τόσο σε εγκρίσεις παιδιών για φοίτηση στο Ολοήμερο Σχολείο όσο και στις ωριαίες απολαβές όλων των εκπαιδευτικών.

Με την έναρξη της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου η ΠΟΕΔ οφείλει να αξιολογήσει τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, την έγκαιρη στελέχωση των Σχολικών Μονάδων καθώς και να διεκδικήσει άμεση βελτίωση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζητά τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για να εξετάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα όσον αφορά το Ολοήμερο Σχολείο. Το Ολοήμερο Σχολείο όπως έχει φανεί είναι ένας απαραίτητος θεσμός ο οποίος εξυπηρετεί μια μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε από ενδεχόμενο μαρασμό και να βελτιώσουμε την ποιότητά του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1002