ΠΑΣΥΠΠΟΣ: Έκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ολιγωρία και τις αδυναμίες του ΥΠΑΝ


«Αφορούν, τόσο την χρονική στιγμή ανακοίνωσης της στελέχωσης των ΠΟΣ όσο και τη μη έγκαιρη ενημέρωση των επηρεαζόμενων έκτακτων εκπαιδευτικών για τους όρους εργοδότησής τους»

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας αναφορικά με την ολιγωρία και τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν εκ μέρους του ΥΠΑΝ και αφορούν τόσο την χρονική στιγμή ανακοίνωσης της στελέχωσης των ΠΟΣ όσο και την μη έγκαιρη ενημέρωση των επηρεαζόμενων έκτακτων εκπαιδευτικών για τους όρους εργοδότησής τους.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα πιθανά προβλήματα στελέχωσης που δύνανται να παρουσιαστούν (ιδιαίτερα από πιθανές απορρίψεις της τελευταίας στιγμής) και πιθανόν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των ΠΟΣ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την αντιμισθία που θα καταβάλλεται στους έκτακτους εκπαιδευτικούς των ΠΟΣ. Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας η αντιμισθία που αναλογεί στο μόνιμο ή συμβασιούχο προσωπικό και δηλώνουμε πως το ΥΠΑΝ ως εργοδότης οφείλει να σεβαστεί την «αρχή της μη διάκρισης» σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία. Εκ των ων ουκ άνευ θεωρούμε την ίση μεταχείριση όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΠΟΣ που θα ασκεί ακριβώς τα ίδια καθήκοντα.

Τέλος, καλούμε το ΥΠΑΝ να εγκύψει με σοβαρότητα στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμισθίας του έκτακτου προσωπικού εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας που θα αποτελούν κίνητρο για το έκτακτο προσωπικό ώστε απερίσπαστο να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του και θα περιορίσει τον κίνδυνο μειωμένης παραγωγικότητας.

Σε αντίθετη περίπτωση η οικονομική δυσχέρεια δύναται να αποτελέσει τροχοπέδη στην ποιοτική και παιδαγωγική αναβάθμιση του θεσμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1081