Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη Συνδιδασκαλία από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία


Ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο παρουσιάζει η ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία με θέμα: Συνδιδασκαλία για την ενιαία εκπαίδευση και τα ΔΡΑ.Σ.Ε.: Από τη θεωρία στην πράξη”.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 18:00 – 19:30.  Εισιγήτρια του σεμιναρίου η εκαπιδευτικός Δρ.Έμιλυ Πολυδώρου.

Το σεμινάριο έχει στόχο να εξηγήσει τα διάφορα μοντέλα με τα οποία μπορεί να εφαρμοστεί στην τάξη η συνδιδασκαλία, τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί πριν και μετά την εφαρμογή της, αλλά και τις βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας της συνδιδασκαλίας.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ενιαία εκπαίδευση, δηλαδή το δικαίωμα για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μαζί με τους συνομηλίκους του μέσα στη γενική τάξη. Η μεγάλη ποικιλομορφία όμως των σημερινών τάξεων, κάνει το έργο των εκπαιδευτικών πολύ δύσκολο, αφού τους κάνει να νιώθουν ότι δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε τις δεξιότητες, ούτε τον απαραίτητο χρόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, ένας τρόπος να γίνει εφικτή η αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης όλων των μαθητών και μαθητριών στη γενική τάξη, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα που τους χαρακτηρίζει, είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Ένας τρόπος συνεργασίας είναι η συνδιδασκαλία μεταξύ δύο εκπαιδευτικών, δηλαδή ο από κοινού προγραμματισμός, η από κοινού εφαρμογή και η από κοινού αξιολόγηση της διδασκαλίας, μέσα από την αξιοποίηση μεθόδων και υλικού που να πηγάζει από τις γνώσεις και εμπειρίες και των δύο.

Η ύπαρξη ενός δεύτερου εκπαιδευτικού στις τάξεις μέσα από το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε. του ΥΠΑΝ, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα σχολεία που συμμετέχουν. Μία ποιοτική συνεργασία και ουσιαστική αλληλεπίδραση του εκπαιδευτικού της τάξης και του εκπαιδευτικού των ΔΡΑ.Σ.Ε μπορεί να ωφελήσει τόσο τους μαθητές/τριες, όσο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.  Μπορεί η όλη διαδικασία να φαίνεται πολύπλοκη και χρονοβόρα στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται ευκολότερη ενώ κάνει τη μάθηση αποτελεσματικότερη. Αξίζει να το προσπαθήσουμε!

Οι εγγραφές για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά με 2 βήματα:

1.Συμπληρώνεις  ηλεκτρονικά την πιο κάτω φόρμα:

https://bit.ly/PADEDsindidaskalia2023

2. Αγοράζεις το ηλεκτρονικό σου εισιτήριο κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο:

https://bit.ly/PADEDticketsSINDIDASKALIA

Το δικαίωμα έγγραφης - παρακολούθησης ανέρχεται στα €5 και μετά το σεμινάριο θα αποσταλεί ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ πιστοποιητικό συμμετοχής.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1671