Προοδευτική Δασκάλων: Αλλαγή του τρόπου διοίκησης των πολυδιδάσκαλων σχολείων


*Τριδιδάσκαλα και τριδιδάσκαλα ενισχυμένα με βοηθό διευθυντή αντί διευθυντή

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει: «Από τον προηγούμενο Μάιο του 2023, στους προτεινόμενους κανονισμούς λειτουργίας δημοσίων σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης, των οποίων το ΥΠΑΝ έχει καταθέσει την τελική τους μορφή στη Βουλή για ψήφιση (Ιανουάριο 2024), υπάρχει πρόνοια στο 8,2 άρθρο των κανονισμών, με την οποία αλλάζει δια νόμου ο τρόπος στελέχωσης των πολυδιδάσκαλων σχολείων, και συγκεκριμένα των τριδιδάσκαλων ή τριδιδάσκαλων ενισχυμένων.

Όπως η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχει καταγγείλει δημόσια, και είναι η μοναδική παράταξη που το έχει κάνει μέχρι και σήμερα, στις 14/11/2023, το ΥΠΑΝ επιχειρεί να αλλάξει τη νομοθεσία και να νομιμοποιήσει τις μέχρι τώρα παρανομίες στη διαδικασία και τον τρόπο της στελέχωσης κυρίως των νηπιαγωγείων μας, δημιουργώντας έναν νέο τύπο σχολείου, το τριδιδάσκαλο ή τριδιδάσκαλο ενισχυμένο, το οποίο θα διευθύνεται από βοηθό διευθυντή, αντί Διευθυντή, όπως προβλέπεται σήμερα.

Παρόλες τις διαβουλεύσεις και τον διάλογο που προηγήθηκε μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ,  το ΥΠΑΝ δεν το έχει αφαιρέσει από τους κανονισμούς.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μονομερή ενέργεια από πλευράς ΥΠΑΝ αλλά και αιτία εργατικής διαφοράς, η οποία πρέπει να οδηγήσει άμεσα τον κλάδο σε δυναμικές αντιδράσεις.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών έθεσε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ την 01/02/2024, και κατέθεσε πρόταση για δημόσια τοποθέτησης της ΠΟΕΔ για το συγκεκριμένο, δια ανακοίνωσης της Οργάνωσης, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, πρόταση που ομόφωνα έγινε αποδεκτή. Επιπλέον, ως κίνηση σημειώσαμε ότι αν παραμείνει η συγκεκριμένη πρόνοια, τότε η ΠΟΕΔ οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων αντίδρασης.

Από την 1/2/2024 μέχρι και σήμερα, και παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ αλλά και το γεγονός ότι στις 6/2/2024 η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής έκανε μια πρώτη συζήτηση των κανονισμών, καμία δημόσια ανακοίνωση της ΠΟΕΔ δεν υπήρξε για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Εδώ και δέκα ολόκληρους μήνες που υπάρχει αυτή η απαράδεκτη πρόνοια στους κανονισμούς, καμία δημόσια επίσημη ανακοίνωση της ΠΟΕΔ δεν υπήρξε για το θέμα. Μόνο επιστολές υπήρξαν προς την αρμόδια αρχή και προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔ, όλοι εκτός της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, αρνείται πεισματικά να βγάλει ανακοίνωση για ένα τόσο σημαντικό εργασιακό θέμα, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Οργάνωσης.

Ανακοινώσεις της ΠΟΕΔ πλέον βγαίνουν μόνον για «συγχαρητήρια και ευχαριστίες»;

 

 

 




Share on Facebook


Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1049