ΔΗΑΝΑ: Περί αποτελεσμάτων των εξετάσεων διορισμού, καταλόγου διοριστέων και αποφάσεων τώρα ο λόγος


«Ο Κατάλογος Διοριστέων όχι μόνο δεν πρέπει αλλά και δεν μπορεί να καταργηθεί».

Με ανακοίνωση της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗΑΝΑ αναφέρει:

«Ως ΔΗΑΝΑ συγχαίρουμε πρώτα και πάνω από όλα όλους όσους πέτυχαν στις τελευταίες  γραπτές εξετάσεις για εγγραφή τους στους Πίνακες Διορισίμων.  Την ίδια στιγμή τονίζουμε,  χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε και πολλές αναλύσεις αλλά και χωρίς φανφαρονισμούς, ότι τα ίδια τα αποτελέσματα για άλλη μια φορά μας οδηγούν σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: Ο Κατάλογος Διοριστέων όχι μόνο δεν πρέπει αλλά και δεν μπορεί να καταργηθεί.

Ως ΔΗΑΝΑ έχουμε καταθέσεις τις θέσεις μας  εντός ΠΟΕΔ, αλλά και εκτός όπου μπορούμε να επηρεάσουμε,  για τις ορθότερες αποφάσεις, για  την επιτακτική ανάγκη διόρθωσης όλων των στρεβλώσεων, αλλά και για το ότι  πρέπει να γίνει τώρα και όχι περιμένοντας το 2027.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο πράξαμε και το 2015, κάτι που όλοι το αναγνωρίζουν πόσο καθοριστική ήταν η δική μας συμβολή (σε σχέση με κάποιες άλλες Κινήσεις που σφύριζαν αδιάφορα, περιμένοντας απλώς να κατακρίνουν και να καρπωθούν κινησιακά οφέλη, παρά να συνδράμουν στον αγώνα αυτό), εμείς με αλλεπάλληλες αγωνιώδεις  συναντήσεις και πιέσεις σε συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα,  σε μια προσπάθεια να περισώσουμε ότι μπορούσε να περισωθεί, γνωρίζοντας ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα το διαπραγματευόμασταν το όλο θέμα ξανά.

Οφείλουμε λοιπόν να στεκόμαστε πεισματικά σε θέματα αρχών, να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην άρση των στρεβλώσεων που προκαλούνται με τις εξετάσεις, αλλά και με την κατάργηση του καταλόγου Διοριστέων το 2027. Τώρα όμως είναι η ώρα που καλούμε για άλλη μια φορά όλους σε διάλογο (Κυβέρνηση, Βουλή, ΥΠΑΝ,…) για να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα. Τώρα που έχουμε χρόνο να το διορθώσουμε και να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1050