Ψηφοδέλτιο ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία Κερύνειας Προσφυγικό Επ.. Γραφείο ΠΟΕΔ Κερύνειας. Ώρα για ομαδική δουλειά


«Σ' αυτήν τη θάλασσα.......

θεριεύω, ψηλώνω, γιγαντώνομαι!

Σ' αυτήν, μονάχα.....

τη θάλασσα....

τη θάλασσά σου, Κερύνεια μου

αχ, Κερύνεια μου....[...]»

Κουμέτος Κατσιολούδης (2018)

Διεκδικούμε τις εκλογές στην ΠΟΕΔ Κερύνειας με μια ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ, με ένα ολοκληρωμένο, καθαρό και ανιδιοτελές ψηφοδέλτιο από εκπαιδευτικούς που θέλουν και μπορούν να εργαστούν ομαδικά για ένα νέο και ανανεωμένο Επαρχιακό Γραφείο (ΕΓ), όπως επίσης και να διεκδικήσουν για τον κλάδο και για τον/την κάθε δάσκαλο/δασκάλα, νηπιαγωγό, ειδικό εκπαιδευτικό.

Επιθυμούμε όλοι μας ως πρόσφυγες εκπαιδευτικοί τη διατήρηση και ενδυνάμωση του μοναδικού χωρίς γεωγραφική οντότητα, ΕΓ της ΠΟΕΔ, μακριά από μονοπώλια και αποκλεισμούς αλλά με ομαδική δουλειά και ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων στελεχών. Γιατί το δικό μας ΕΓ «δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει μέλη», πόσω μάλλον έδρες (απώλεσε, μόνιμα πλέον, ακόμα μία εδρα).

Η ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει, κατάφερε να επικοινωνήσει, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με τον καθένα σας ξεχωριστά κάνοντας αισθητή την παρουσία της σε όλους σας:

(α) άρθρα στελεχών στον εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό τύπο με θέματα ειδικά για την καλύτερη λειτουργία της ΠΟΕΔ Κερύνειας και όχι μόνο,

(β) διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων με γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα ή θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά το Προσφυγικό μας Επαρχιακό Γραφείο.

(γ) συνδιοργάνωσητιμητικών εκδηλώσεων για εθνικές επετείους, εθνικά μνημόσυνα του σταυραετού της Κερύνειας «Κυριάκου Μάτση», αιμοδοσία, παρουσίαση βιβλίων Κερυνειωτών Εκπαιδευτικών κ.α.

(δ) καθημερινή ενημέρωση των συναδέλφων μέσω facebook, viber, sms καθώς και με προσωπικές ή/και τηλεφωνικές επικοινωνίες...

(ε) πετύχαμε τροποποίηση - αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕΔ ώστε το ΕΓ ΠΟΕΔ Κερύνειας από τις επόμενες εκλογές της ΠΟΕΔ, να στελεχώνεται με πλήρη σύνθεση και να μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς και τους στόχους, για τους οποίους παλεύουμε να το διατηρήσουμε. Χαρακτηριστικά η προσθήκη στο άρθρο Άρθρο 25.1 αναφέρει τα εξής: «Στις περιπτώσεις των Επαρχιακών Επιτροπών, όπου εκλέγεται μικρότερος αριθμός των 7 μελών συμπληρώνεται ο αριθμός των υπόλοιπων μελών μέχρι και το 7 με εκπροσώπους των Κινήσεων βάσει της εκλογικής τους δύναμης, οι οποίοι συμμετέχουν στις Επαρχιακές Επιτροπές ΜΟΝΟ ως παρατηρητές στις συνεδρίες της ΕΕ και έχουν καθαρά συμβουλευτικό ρόλο».

Πέραν όμως από τα τοπικά, δίνοντας μας τη λαϊκή εντολή και την ΗΓΕΣΙΑ της ΠΟΕΔ θα συνεχίσουμε να κάνουμε ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ αναζητώντας την ενότητα, τη συνεργασία και τη συναντίληψη εντός της ΠΟΕΔ, διεκδικώντας αιτήματα και προωθώντας λειτουργικές και αποτελεσματικές προτάσεις, με μοναδικό μας σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του εκπαιδευτικού κόσμου και την παράλληλη ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου.

Όλα αυτά που πετύχαμε μαζί, όπως το συνταξιοδοτικό, η επέκταση θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος, η επέκταση της  Προδημοτικής, η κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών, η αύξηση οργανικών θέσεων, η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε από τον μεγάλο αριθμό συμβασιούχων ιδιαίτερα στην ειδική εκπαίδευση έκαναν τη διάφορα στην πράξη.

Κοιτώντας σας λοιπόν καθαρά στα μάτια, την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς, τον/την κάθε εκπαιδευτικό της Κερύνειας ζητούμε τη στήριξη σας και εγγυόμαστε ομαδική δουλειά που θα κάνει τη διαφορά. Με ομαδική δουλειά θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις, θα αφουγκραζόμαστε προβλήματα και θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε λύσεις και συγκλήσεις εντός και εκτός ΠΟΕΔ.

Με αισιοδοξία και πλήρη επίγνωση της αποστολής μας:

  • ΚΑΛΟΥΜΕ τον/την κάθε Κερυνειώτη/τισσα συνάδελφο να πορευτεί μαζί μας, για πραγματική ενίσχυση της φωνής της Κερύνειας μας.
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διατήρηση της έννοιας του πρόσφυγα και ενίσχυση του πραγματικού έργου που θα έπρεπε επιτελεί η ΠΟΕΔ Κερύνειας, τη διατήρηση και την ενδυνάμωνση του Επαρχιακού μας Γραφείου.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε δυναμικά, επί των επάλξεων, με υπεύθυνη στάση, εποικοδομητική κριτική και δυναμική παρέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται, εντός του Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ Κερύνειας, αλλά και γενικότερα.
  • ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ προς όφελος όλων των εκπαιδευτικών, των μαθητών/μαθητριών και γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Για την Κερύνεια μας...

Για την ΠΟΕΔ...

Για τον κάθε διδάσκαλο και διδασκάλισσα ξεχωριστά...

Επαρχιακό Γραφείο

ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία Κερύνειας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










477